Ali Aydın

Ali Aydın

Ali Aydın
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 25.9.1981

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi'nde okuduktan sonra sinema sektörüne yöneldi. Birçok dizi ve filmin kamera arkasında asistan olarak görev aldı. Setlerde filmlerin çekildiği zorlukları gördükten sonra hayal kırıklığı yaşasa da inancını kaybetmedi ve Küf'ün senaryosunu yazdı. Venedik Film Festivali'nden 'Geleceğin Aslanı' ödülü Ali Aydın'ın yolunu aydınlattı.

Küf filminin başarısından sonra televizyon dizileriyle gündeme gelen Aydın, Kehribar (2016), Vatanım Sensin (2016-2017) ve İstanbullu Gelin (2017-2018) dizilerin de senaristliğini yapmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Kronoloji
2012 Küf

Yapımcı

2012 Küf

Senaryo

2019 Kronoloji
2012 Küf

Televizyon

2019 Çarpışma
2018 İstanbullu Gelin
2017 Vatanım Sensin
2016 Kehribar
2015 Sevdam Alabora (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Kronoloji, 2019, Yönetmen, Senarist
  • Küf, 2012, Yapımcı, Yönetmen, Senarist

Ali Aydın Fotoğrafları

Ali Aydın Haberleri

Portreler