Ali Samadi Ahadi

Ali Samadi Ahadi

Ali Samadi Ahadi
Görüntü Yönetmeni, Senarist, Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 9.2.1972

Doğum Yeri: Tebriz, İran

İran asıllı Alman film yapımcısı ve senaryo yazarıdır.

Ali Samadi Ahadi, 1972'de İran'ın Tebriz şehrinde dünyaya geldi. İran-Irak Savaşı sırasında, 12 yaşındayken  tek başına Almanya'ya kaçtı. Hannover'de sosyoloji ve elektronik medya okudu. Bağımsız senaryo yazarı, yönetmen ve editör olarak çalışmaktadır. Afrika belgeseli Mayibuye'nin galası Mannheim film festivalinde yapıldı. Müzik belgesel filmi Culture Clan, Montreux festivalinde Rose d'Or 2005'e aday gösterildi.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Pettersson und Findus - Findus zieht um (filming)
2016 Pettersson und Findus 2 - Das schönste Weihnachten überhaupt
2014 Die Mamba
2014 Pettersson und Findus - Kleiner Quälgeist, große Freundschaft
2013 45 Minuten bis Ramallah
2010 The Green Wave (Belgesel)
2009 Salami Aleikum
2008 Wide Angle (Belgesel dizi)
2005 Lost Children (Belgesel)
2003 Africa Mayibuye

Senarist Olarak

2014 Die Mamba
2013 300 Worte Deutcsh
2010 The Green Wave (Belgesel)
2009 Salami Aleikum
2005 Lost Children (Belgesel)

Yapımcı Olarak

2018 Traum vom Ozean
2017 Tehran Taboo

Oyuncu Olarak

2014 Die Mamba
2014 Pettersson und Findus - Kleiner Quälgeist, große Freundschaft

Görev Aldığı Yapımlar

  • Fırıldak Kedi Findus, Pettersson und Findus – Kleiner Qualgeist, Grobe Freundschaft, 2014, Yönetmen, Seslendirme
  • Yeşil Dalga, The Green Wave, 2010, Yönetmen, Senarist, Görüntü Yönetmeni

Ali Samadi Ahadi Fotoğrafları

Portreler