Ali Samadi Ahadi

Ali Samadi Ahadi

Ali Samadi Ahadi
Görüntü Yönetmeni, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 9.2.1972

Doğum Yeri: Tebriz, İran

İran asıllı Alman oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

İran-Irak Savaşı sırasında, 12 yaşındayken  tek başına Almanya'ya kaçtı. Hannover'de sosyoloji ve elektronik medya okudu. Bağımsız senaryo yazarı, yönetmen ve editör olarak çalışmaktadır. Salami Aleikum (2009), Lost Children (2005) ve 45 Minutes to Ramallah (2013) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Moonbound
2018 Pettersson und Findus - Findus zieht um
2016 Le Noël de Pettson & Picpus
2014 Die Mamba
2014 Pettson & Picpus
2013 45 Minutes to Ramallah
2010 The Green Wave (Belgesel)
2009 Salami Aleikum
2005 Lost Children (Belgesel)
2003 Africa Mayibuye

Televizyon

2008 Wide Angle (Belgesel)

Yapımcı

2019 Made In Islam (Belgesel)
2019 Morgen sind wir frei
2019 Une enfance à l'extrême droite (Belgesel)
2017 Téhéran tabou

Senaryo

2020 Moonbound
2014 Die Mamba
2013 300 mots d'allemand
2010 The Green Wave (Belgesel)
2009 Salami Aleikum
2005 Lost Children (Belgesel)

Oyuncu

2016 Le Noël de Pettson & Picpus (Seslendirme)
2014 Die Mamba
2014 Pettson & Picpus (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Ali Samadi Ahadi Fotoğrafları

Portreler