Alicia Keys

Alicia Keys

Alicia Keys
Oyuncu, Yönetmen

Doğum Tarihi: 25.01.1981

Doğum Yeri: New York City, New York, ABD

ABD'li şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu. 

Dünya çapında tüm albümleri otuz milyon kopya satmıştır ve çeşitli ödüller kazanmıştır. 15 Grammy Ödülü sahibidir.

İtalyan-İrlandalı bir anneden ve Jamaikalı bir babadan dünyaya geldi. Keys, çiftin tek çocuğudur. Anne ve babasının küçük yaştayken ayrılmasıyla Keys, çocukluğunu annesiyle geçirdi. Annesinin teşvikiyle müzik hayatına atıldı ve The Cosby Show adlı televizyon programına çıktı. 11 yaşından itibaren piyano çalmaya başladı ve Mozart, Beethoven ve Chopin gibi klasik müzik sanatçılarının parçalarını seslendirdi.

Diskografi
Songs in A Minor (2001)
The Diary of Alicia Keys (2003)
As I Am (2007)
The Element of Freedom (2009)
Girl on Fire (2012)

Görev Aldığı Yapımlar

Alicia Keys Fotoğrafları

Alicia Keys Haberleri