Alicia Vikander

Alicia Vikander

Alicia Vikander
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.10.1988

Doğum Yeri: Göteborg, İsveç

İsveçli oyuncu, yapımcı ve dansçı. 

Tam adı Alicia Amanda Vikander'dir. Göteborg'da doğup büyüdü. Profesyonel kariyerine İsveç kısa filmlerinde ve dizilerinde gözükerek başladı, ilk tanındığı rolüyse drama dizisi Andra Avenyn (2008–10)'daki Josefin Björn-Tegebrandt kişiliğiydi.

Vikander ilk uzun film rolünü Guldbagge En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandığı Pure (2010)'da elde etti. 2012'de Joe Wright'ın film uyarlaması Anna Karenina'da Prenses Ekaterina 'Kitty' Alexandrovna Shcherbatskaya rolünü canlandırdı ve Danimarka filmi olan A Royal Affair'deki Kraliçe Caroline Mathilde rolündeki çıkışıyla BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü'ne aday oldu. 2013'te İsveç drama filmi Hotell'deki rolüyle yıldız oldu ve aynı yıl içinde Julian Assange biyografisi olan The Fifth Estate'de yer aldı.

2014 ve 2015'te Vikander Testament of Youth filmindeki eylemci rolü olan Vera Brittain, Altın Küre ve BAFTA Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisine aday olduğu Ex Machina'daki Al rolü ve SAG ve Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazandığı The Danish Girl filmindeki ressam Gerda Wegener rolüyle dünya çapında ün ve beğeni kazandı.

The Light Between Oceans setinde tanıştığı başrol arkadaşı Michael Fassbender ile 2014 yılından beri birlikteler.

Filmografi

2018 Tomb Raider
2018 Freak Shift
2017 Birds Like Us (Seslendirme)
2017 Tulip Fever
2017 Submergence
2017 Euphoria
2017 Moomins and the Winter Wonderland (Seslendirme)
2016 Jason Bourne
2016 The Light Between Oceans
2015 Ex Machina
2015 The Man from U.N.C.L.E.
2015 The Danish Girl
2015 Burnt
2015 Ingrid Bergman: In Her Own Words (Belgesel - Anlatıcı)
2015 The Magic Diner (Belgesel)
2014 Son of a Gun
2014 Seventh Son
2014 Testament of Youth
2013 The Fifth Estate
2013 Hotel
2012 A Royal Affair
2012 Anna Karenina
2011 The Crown Jewels
2011 Jeu de chiennes (Kısa Film)
2010 Pure
2009 Susan's Longing (Kısa Film)
2008 My Name is Love (Kısa Film)
2007 Darkness of Truth (Kısa Film)
2007 The Rain (Kısa Film)
2006 Standing Outside Doors (Kısa Film)

Televizyon

2008 Höök
2007 Levande föda
2007 Second Avenue
2005 En decemberdröm
2003 The Befallen
2002 Min balsamerade mor (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Alicia Vikander Fotoğrafları

Alicia Vikander Haberleri