Alonso Ruizpalacios

Alonso Ruizpalacios

Alonso Ruizpalacios
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1978

Doğum Yeri: Mexico City, Meksika

Meksikalı oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Güeros (2014), Müze (2018) ve Café paraíso (2008) filmleriyle tanınmıştır. Meksiko City'de doğdu ve büyüdü. Londra'ya taşınmadan önce Meksika'da sahne yönetmenliği eğitimi aldı. İlk yönetmenlik deneyimi 2005 yapımı Fonda Susilla dizisidir. 2008 yapımı Café paraíso ise ilk kısa filmidir ve ilk ödüllerini de bu filmle kazanmıştır. İlk uzun metraj filmi ise 2014 yapımı Güeros'tur. Bu filmle 2015 yılında başta En İyi Film, En İyi İlk Film ve En İyi Yönetmen olmak üzere 5 Ariel ödülü kazandı.

Filmografi

Yönetmen

2018 Müze
2016 Verde (Kısa Film) 
2014 Güeros 
2010 El último canto del pájaro Cú (Kısa Film)
2008 Café paraíso (Kısa Film)

Televizyon

2018 Vida
2018 Aquí en la Tierra
2009 Expedición 1808 (Belgesel Dizi)
2005 Fonda Susilla

Senaryo

2018 Müze
2014 Güeros 
2013 Drifting Part 1 (Kısa Film)
2013 Drifting Part 2 (Kısa Film)
2010 El último canto del pájaro Cú (Kısa Film)
2008 Café paraíso (Kısa Film)

Televizyon

2010 XY. La revista
2010 Drenaje Profundo

Yapımcı

2016 Verde (Kısa Film)
2014 Güeros 

Oyunculuk

2014 Güeros 
2004 El sonido del silencio (Kısa Film)
2003 El pez dorado (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Müze, Museo, 2018, Yönetmen, Senarist

Alonso Ruizpalacios Fotoğrafları

Alonso Ruizpalacios Haberleri

Portreler