Alper Kul

Alper Kul

Alper Kul
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 5.12.1975

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve yazar. Tam adı İsmail Alper Kul'dur.

5 Aralık 1975'te İstanbul, Süleymaniye'de doğdu. Fakat ailesi Trabzonlu olduğundan nüfus cüzdanına babası tarafından Trabzon yazdırılmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır. Daha sonra eğitimini Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan sanatçı, Şehir Tiyatroları, DOT, IUSB (ABD), BKM gibi oluşumlarda oyunculuk yaptı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Kariyeri

Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununu Türkiye'de ilk kez sahneye taşıdı. 2 Ekim 2009 tarihinde başlayan tek kişilik oyunu bir sezon boyunca BKM'de oynadı. 2010 tarihli kendi yazdığı Babamın Oğlu adlı tek kişilik oyunu 3 yıl boyunca Türkiye ve Avrupa'da sahneledi. 2010 yılında ilk kez sahnelenen AUT tiyatro oyunu ile Yılın Yazarı ödülü aldı. 2011 yılında yazdığı Barselo adlı tiyatro oyununu tiyatro İkincikat'ta sahnelendi.

2011'de atv'de başlayan 5'er Beşer adlı komedi tiyatro programından sonra, Star TV'de başlayan ve bu programın devamı niteliğindeki İnsanlar Alemi ve Güldür Güldür adlı programların proje tasarımlarını yaptı ve oynadı.

Filmografi

2017 Ölümlü Dünya
2016 Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (Seslendirme)
2016 Dedemin Fişi 
2014 Olur Olur! (Ayrıca senarist)
2012 Moskova'nın Şifresi: Temel 
2011 Sümela'nın Şifresi:Temel 
2009 Güneşi Gördüm 
2009 Gecenin Kanatları 
2008 Gölge 
2007 Tiksinti 
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım 
2006 Kader 
2002 Kazık (Kısa Film)
1997 Hamam 

Televizyon

2013 Osmanlı Tokadı 
2013 BKM Güldür Güldür 
2013 Muhteşem Yüzyıl 
2012 İnsanlar Alemi 
2011 5'er Beşer 
2011 Kurtlar Vadisi Pusu 
2010 Şen Yuva 
2008 Jack Hunter and the Quest for Akhenatens Tomb 
2007 Sessiz Gemiler 
2007 Arka Sokaklar 
2005 Aşka Sürgün 
2004 Çemberimde Gül Oya 
2002 Kınalı Kar 
2001 Yılan Hikayesi 
1996 Gurbetçiler

Görev Aldığı Yapımlar

Alper Kul Fotoğrafları

Alper Kul İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler