Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 3.12.1985

Doğum Yeri: Pennsylvania, ABD

ABD'li aktris, model, şarkıcı ve söz yazarı.

Mamma Mia'daki Sophie Sheridan ve Mean Girls'teki Karen Smith rolleriyle bilinir. Ayrıca Veronica Mars, Big Love Ve House'da da rolleri vardır. Çocukluğunda modellik de yapmıştır. 

Amanda Seyfried, Allentown, Lehigh County, Pennsylvania, Amerika'da doğmuştur. Eczacı bir baba ve terapist bir annenin kızıdır. Jennifer Seyfried isminde bir de kardeşi vardır.

11 yaşında model olarak kariyerine başlamıştır. 2004 yılına kadar çeşitli filmlerde yardımcı rollerde oynamıştır. Kariyerinde dönüm noktası 2004 yılında Mean Girls'te Karen Smith rolünde oynaması olmuştur. Sonra televizyonda Veronica Mars'ta Lilly Kane olarak rol almıştır. Rolünde Veronica Mars'ın en yakın arkadaşıdır. Amanda Seyfried, House, M.D., Justice, Law & Order: Special Victims Unit and CSI: Crime Scene Investigation ve Wildfire gibi çeşitli dizilerde de konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2007 yılında Mamma Mia'da Sophie Sheridan rolünyle ilk başrolünü aldı. 2008 yılında Megan Fox'la birlikte Jennifer's Body filminde oynadı. Film 2009 yılında gösterime girdi.

En son olarak Ayı Teddy 2 filminde Samantha rolünü oynamıştır.

Filmografi

2018 Gringo
2018 Mamma Mia! Here We Go Again
2017 The Last Word
2017 The Clapper
2017 First Reformed
2017 Anon
2015 Ted 2
2015 Unity (Belgesel)
2015 Pan
2015 Love the Coopers
2015 Fathers and Daughters
2014 A Million Ways to Die in the West
2014 Dog Food (Kısa Film)
2014 While We're Young
2013 The End of Love
2013 The Big Wedding
2013 Epic (Seslendirme)
2013 Lovelace
2012 Gone
2012 Les Misérables
2011 Red Riding Hood
2011 A Bag of Hammers
2011 In Time
2010 Dear John
2010 Letters to Juliet
2009 Boogie Woogie
2009 Jennifer's Body
2009 Chloe
2008 Solstice
2008 Mamma Mia!
2008 Official Selection (Kısa Film)
2006 Alpha Dog
2006 Gypsies, Tramps & Thieves (Kısa Film)
2005 Nine Lives
2005 American Gun
2004 Mean Girls

Televizyon

2018 Family Guy (Seslendirme)
2017 Twin Peaks
2014 Cosmos: A Spacetime Odyssey (Seslendirme)
2008 American Dad! (Seslendirme)
2006 Wildfire
2006 CSI: Crime Scene Investigation
2006 Justice
2006 Big Love
2005 House
2004 Law & Order: Special Victims Unit
2004 Veronica Mars
2003 All My Children
1999 As the World Turns

Diskografi

2015 Mean Ol' Moon
2012 In My Life (Les Misérables: Highlights Film Müziği)
2012 A Heart Full of Love
2012 One Day More
2012 A Heart Full of Love – Reprise
2012 Suddenly – Reprise
2012 Epilogue
2011 L'il Red Riding Hood
2010 Amanda's Love Song
2010 Little House
2008 Honey, Honey (Mamma Mia Film Müziği)
2008 Our Last Summer
2008 Lay All Your Love on Me
2008 Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
2008 The Name of the Game
2008 Slipping Through My Fingers
2008 I Have a Dream
2008 Thank You for the Music

Görev Aldığı Yapımlar

Amanda Seyfried Fotoğrafları

Amanda Seyfried Haberleri