Amber Heard

Amber Heard

Amber Heard
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.4.1986

Doğum Yeri: Austin, Texas, ABD

ABD'li aktris. 

Tam adı Amber Laura Heard Depp'tir. İlk çıkışını 2004 yılında Billy Bob Thornton'ın başrol oynadığı sports drama filmi Friday Night Lights ile yaptıktan sonra North Country'da ve Alpha Dog'ta küçük çaplı rollerde oynamıştır. İlk başrolünü ise All The Boys Love Mandy (2006) filmindeki Mandy Lane karakteri olarak oynamıştır ve ardından 2007 yılında The CW'nun Hidden Palms da boy göstermiştir.

Küçük yaşlarda St. Michael Katolik Akademisinden Hollywood kariyeri için ayrılmıştır. Küçük yaşlardayken okul tiyatrosunda çeşitli rollerde oynadı. On yedisinde okulu bırakıp kariyeri için New York'a gitti ve orada modelliğe başladı. Daha sonra Los Angeles'de oyunculuğa başladı. 2008 yılında Never Back Down filminde başrol oynamış ve film MTV ödülüne layık görülmüştür. 2006 yılında All the Boys Love Mandy Lane filminde Toronto Uluslararası Film Festivalinde yeralmıştır. Televizyondaki ilk rolü Hidden Palms adlı dizidir. 2008 yılında Pineapple Express filmlerinde rol almıştır. 2009 yılında Üvey Baba filminde ve ayrıca Zombieland filmdinde de küçük bir rol almıştır. Daha sonra Amber The Joneses ve And Soon the Darkness (2010), John Carpenter'ın The Ward, yanı sıra Nicolas Cage ile Drive Angry, ve sonrasında ise Johnny Depp ile The Rum Diary (Tutku Günlükleri) filmlerinde rol almıştır. 2009 yılında Exterminator (İmha Takımı) adlı filmde Nicki rolünü üstlenmiştir. Ayrıca Maxim dergisinin en seksi 100 kadın yarışmasında 2. sırayı almıştır.

Tasya van Ree ile yaşadığı 2008'den 2012 yılına kadar süren ilişkinin ardından Amber, 2015 yılında Johnny Depp ile evlendi.

LGBT hakları davasına katkılar sağlamanın yanında Habitat for Humanity, Girl Up, Birleşmiş Milletler Yardım Fonu tarafından düzenlenmiş The Art Of Elysium'a ve Amnesty International'e destek veren Heard, Aile içi ve cinsel şiddet suçları üzerine de farkındalık yaratmıştır. Kasım ayında Glamour'un Women Of The Year Awards ödül töreninde o, Gabourey Sidibe ve Frieda Pinto ödülün sahibi olan aynı zamanda sağ bir tecavüz kurbanı Emily Doe'ya ait olan konuşmayı seslendirmişlerdir. Aynı ay ilerleyen günlerde Heard, #GirlGaze kampanyası için kamu hizmet duyursunda bulunmuş, Porter dergisinin Aralık 2016 sayısı için şahsi tecrübelerini anlatan bir açık mektup yazmıştır.

Filmografi

2022 Aquaman 2
2019 Gully
2018 Aquaman
2018 London Fields
2018 Her Smell
2017 Justice League: Adalet Birliği
2017 I Do... Until I Don't
2015 Danimarkalı Kız
2015 Magic Mike XXL
2015 Bir Kez Daha
2015 Adderall Günlükleri
2014 Son Üç Gün
2013 Ustura Dönüyor
2013 Paranoya
2013 Syrup (Ayrıca Yapımcı)
2011 Tutku Günlükleri
2011 İntikam Yolu
2010 And Soon the Darkness (Ayrıca Yapımcı)
2010 Kogus
2010 The River Why
2009 The Stepfather
2009 Zombieland
2009 Örnek Aile
2009 ExTerminators
2008 The Informers
2008 Üsütük Kafalar
2008 Asla pes etme
2007 The Beautiful Ordinary
2007 Day 73 with Sarah (Short)
2007 You Are Here
2006 Price to Pay
2006 Vahşet Partisi
2006 Rehine
2005 Tek Başına
2005 dropp Dead Sexy
2005 Eisley: I Wasn't Prepared (Video short)
2004 SideFX
2004 Friday Night Lights

Televizyon

2020 The Stand
2015 The Prince (TV Filmi)
2011 The Playboy Club
2010 The Cleveland Show (Seslendirme)
2007 Californication
2007 Hidden Palms
2006 Criminal Minds
2005 The O.C.
2004 The Mountain
2004 Jack & Bobby

Görev Aldığı Yapımlar

Amber Heard Fotoğrafları

Amber Heard Haberleri