Anatoliy Solonitsyn

Anatoliy Solonitsyn

Anatoliy Solonitsyn
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.8.1934

Ölüm Tarihi: 11.6.1982

Doğum Yeri: Bogorodsk, Rusya

Rus oyuncu.

Tam adı Otto Alekseevich Solonitsyn'dir. Andrei Tarkovsky tarafından ikinci uzun metraj çalışması Andrei Rublev filmi için oyuncu aradığı bir zamanda keşfedildi. Bu rolünden sonra tanınmış ve birçok filmde başrol oynamıştır. Andrei Rublev (1966), Solaris (1971) ve Ayna (1975) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

1986 Kahraman mı, Hain mi?
1982 Shlyapa
1982 Ostanovilsya poezd
1981 Tayna zapisnoy knizhki
1981 Tainstvennyy starik
1981 Raskidannoye gnezdo
1981 Muzhiki!
1981 Iz zhizni otdykhayushchikh
1981 Dostoyevski'nin Yaşamında 26 Gün
1981 Agoniya
1980 Sergey Ivanovich ukhodit na pensiyu
1979 Trassa
1979 Telokhranitel
1979 Sumka inkassatora
1979 Povorot
1979 İz Sürücü
1978 Yuliya Vrevskaya
1978 Predveshchayet pobedu
1978 A u nas byla tishina...
1977 Voskhozhdenie
1977 Legenda o Tile
1976 Doverie
1975 Vozdukhoplavatel
1975 Tam, za gorizontom
1975 Mezhdu nebom i zemlyoy
1975 Ayna
1974 Under en steinhimmel
1974 Svoy sredi chuzhikh, chuzhoy sredi svoikh
1974 Posledniy den zimy
1973 Zarubki na pamyat
1973 Lyubit cheloveka
1973 Grossmeyster
1971 V lazorevoy stepi
1971 Solaris
1969 Odin shans iz tysyachi
1968 V ogne broda net
1968 Anyutyna doroga
1966 Andrei Rublev

Televizyon

1976 Nasledniki (Mini Dizi)
1975 Pamyat (Mini Dizi)
1972 Prints i nishchiy (TV Filmi)
1963 Delo Kurta Klauzevitsa (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Anatoliy Solonitsyn Fotoğrafları

Anatoliy Solonitsyn Haberleri

Portreler