Anders Danielsen Lie

Anders Danielsen Lie

Anders Danielsen Lie
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1979

Doğum Yeri: Oslo, Norveç

Norveçli oyuncu, müzisyen ve tıp doktoru.

İlk kez 11 yaşındayken Erik Gustavson'ın Herman (1990) filminde rol almıştır. Danimarka-Norveçli yönetmen Joachim Trier'in çok ödüllü Reprise (2006) ve Oslo, 31 Ağustos (2011) filmlerindeki rolleriyle tanınır. Oslo, 31 Ağustos filmi, 2011 Cannes Film Festivalinde Un Certain Regard ödülünü almıştır.

Danielsen Lie, 11 Nisan 2011'de Otizm adlı albüm kitabını piyasaya sürdü. Kendisi tarafından yazılmış, icra edilmiş ve üretilmiş müzik konseptli bir albüm, çocuklardan gelen gerçek kayıtlara dayanıyordu.

Lie, Amanda Ödüllü aktör Tone Danielsen'in oğludur. Norveçli model Iselin Steiro ile evli ve bir kızı var.

Filmografi

2019 Bergman Island
2018 22 July
2018 Allons enfants
2018 Gece Dünyayı Yuttuğunda
2017 Rodin
2016 Approaching the Unknown
2016 Hayalet Hikayesi
2015 Ce sentiment de l'été
2014 Fidelio, l'odyssée d'Alice
2014 Dyp Kontroll (Kısa Film)
2011 Oslo, 31. august
2011 En solskinnshistorie - Towards the sun (Kısa Film)
2010 Tomme tønner
2009 Skjult
2006 Reprise
1990 Herman

Televizyon

2016 Mammon
2016 Nobel (Mini Dizi)
2011 Koselig med peis (Mini Dizi)
2007 Thomas P.

Görev Aldığı Yapımlar

Anders Danielsen Lie Fotoğrafları

Anders Danielsen Lie Haberleri

Portreler