Andie MacDowell

Andie MacDowell

Andie MacDowell
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 21.4.1958

Doğum Yeri: Güney Karolina, ABD

ABD'li oyuncu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Carolina eyaletinde doğan Rosalie Anderson MacDowell’ın annesi müzik öğretmeni Paula MacDowell ve babası kerestecilik şirketinde yönetici olan Marion Macdowell’dır. Çocukluğunda Kuzey Carolina’da bulunan Arden'de yaz tatillerini geçirmiştir. Winthrop Üniversitesini ikinci sınıftayken bırakmış ve kız kardeşiyle çeşitli işlerde çalışmıştır.

İlk kez 1984 yılında Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes’te rol aldı. 1985 yılında da St.Elmo's Fire filminde küçük bir rolü oldu. Dört yıl sonra ise yönetmen Steven Soderbergh Sex, Lies, And Videotape adlı filmde Macdowell’ı başrolde oynattı. Bu filmde gösterdiği performansın ardından sırasıyla Green Card, The Object of Beauty ve Short Cuts filmlerinde oynadı. Onu kariyerinde zirveye çıkaran filmler ise 1993 yılında büyük başarı yakalayan Groundhog Day ve 1994 yılında Four Weddings and a Funeral filmleridir.

MacDowell, 1986 yılında evlendiği Paul Qualley‘den 1999’da ayrılmıştır. Çiftin, Justin adında bir oğlu, Rainey ve Sarah Margaret adında iki kızı olmuştur. 2001’de işadamı Rhett Hartzog ile evlenmiş evliliği 2004’de sona ermiştir.

Filmografi

2020 No Man's Land
2019 The Last Laugh
2019 Ready or Not
2018 Paper Year
2017 Love After Love
2017 Korkusuzlar
2017 Christmas Inheritance
2015 Magic Mike XXL
2013 Kırılmanın Eşiğinde
2012 Mighty Fine
2011 Monte Carlo
2011 Footloose
2010 The 5th Quarter
2010 Happiness Runs
2010 Daydream Nation
2010 As Good as Dead
2009 The Six Wives of Henry Lefay
2008 Inconceivable
2007 Intervention
2006 Parti Hayvanları (Seslendirme)
2005 The Last Sign
2005 Tara Road
2005 Güzellik Salonu
2002 Ginostra
2001 Reaching Normal
2001 Minik Kaçamaklar
2001 Crush
2000 Harrison's Flowers
1999 Uzaylı Kuklalar
1999 Seksi Peri
1998 Shadrach
1998 Aşkım İçin
1997 The End of Violence
1996 Michael
1996 Dördümüze Bir Eş
1995 Unstrung Heroes
1994 Kötü Kızlar
1994 Dört Nikah Bir Cenaze
1993 Sosyeteden İnsan Manzaraları
1993 Bugün Aslında Dündü
1992 Oyuncular
1992 Kahire'nin Sırrı
1991 Tutku
1991 Hudson Hawk
1990 Yeşil Kart
1989 Seks Yalanları
1985 St. Elmo's Fire
1984 Tarzan - Asil ve Vahşi

Televizyon

2019 One Red Nose Day and a Wedding (Kısa Film)
2019 Four Weddings and a Funeral
2019 Cuckoo
2019 Lovestruck (TV Filmi)
2018 The Beach House (TV Filmi)
2017 Trial & Error
2017 At Home in Mitford (TV Filmi)
2016 Model Woman
2015 Cedar Cove
2012 Jane by Design
2012 30 Rock
2010 Lone Star
2010 The Front (TV Filmi)
2010 At Risk (TV Filmi)
2008 The Prince of Motor City (TV Filmi)
2007 Insatiable
2005 Riding the Bus with My Sister (TV Filmi)
2003 The Practice
2002 Jo (TV Filmi)
2001 Dinner with Friends (TV Filmi)
1991 Women & Men 2: In Love There Are No Rules (TV Filmi)
1988 Spenser: For Hire
1988 Il segreto del Sahara (Mini Dizi)

Yapımcı

2012 Mighty Fine
2010 Before the First Pitch (Kısa Belgesel)
1998 Aşkım İçin

Televizyon

2018 The Beach House (TV Filmi)
2017 At Home in Mitford (TV Filmi)
2015 Cedar Cove

Senaryo

2008 Inconceivable

Görev Aldığı Yapımlar

Andie MacDowell Fotoğrafları

Andie MacDowell Haberleri