André Dussollier

André Dussollier

André Dussollier
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 17.02.1946

Doğum Yeri: Annecy, Fransa

Fransız oyuncu.

Kimseye Söyleme (2006), Kayıp Nişanlı (2004) ve Güzel ve Çirkin (2014) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2022 BigBug (Seslendirme)
2021 Tout s'est bien passé
2021 Kara Kutu
2021 Attention au départ
2019 Tanguy, le retour
2019 Fourmi
2018 Mauvaises herbes
2017 Chez nous (Seslendirme)
2016 Adopte un veuf
2016 À fond
2015 Le flan (Kısa Film)
2015 Küçük Prens (Seslendirme)
2015 En Güzel Günlerim
2015 Des Apaches
2015 Belles familles
2015 21 nuits avec Pattie
2015 Le grand jeu
2014 Le Beau Monde (Seslendirme)
2014 Güzel ve Çirkin
2014 Diplomatie
2014 Brèves de comptoir
2014 Aimer, boire et chanter
2014 Des lendemains qui chantent
2013 Les reines du ring
2012 Associés contre le crime...
2011 Mon pire cauchemar
2011 Affedilmeyenler
2010 Une exécution ordinaire
2010 Chicas
2009 Une affaire d'état
2009 Micmacs à tire-larigot
2009 Les herbes folles
2008 Musée haut, musée bas
2008 Mèche Blanche, les aventures du petit castor (Seslendirme)
2008 Leur morale... et la nôtre
2008 Le crime est notre affaire
2008 Cortex
2008 Affaire de famille
2007 Ma place au soleil
2007 Le Mas des alouettes
2007 La vérité ou presque
2006 Un ticket pour l'espace
2006 Kimseye söyleme
2006 Coeurs
2005 Mon petit doigt m'a dit...
2005 Kuzey Faresi
2004 Kayıp Nişanlı
2004 Agents secrets
2004 36 Adaletin Merkezi
2003 Pas sur la bouche (Seslendirme)
2003 La Légende de Parva (Anlatıcı)
2003 Effroyables jardins
2003 Dost musun, Düşman mı?
2003 18 ans après
2001 Vidocq
2001 Un crime au paradis
2001 Tanguy
2001 La chambre des officiers
2001 Amelie (Anlatıcı)
2000 Scènes de crimes
2000 Les acteurs
2000 Aïe
1999 Les enfants du marais
1999 Augustin, roi du kung-fu
1998 Voleur de vie
1997 Un air si pur...
1997 Quadrille
1997 Hayat bir şarkıdır
1995 Les fleurs de Maria Papadopylou (Kısa Film)
1995 Le roman d'un jeune homme pauvre
1994 Montparnasse-Pondichéry
1994 Aux petits bonheurs
1994 Albay Chabert
1993 Roi blanc, dame rouge
1993 Les marmottes
1993 La petite apocalypse
1992 Border Line
1992 Ayazda Bir Yürek
1991 Sushi Sushi
1990 La Femme fardée
1988 Mon ami le traître
1988 L'enfance de l'art
1988 Fréquence meurtre
1988 De sable et de sang
1986 Yiddish Connection
1986 Triple sec (Kısa Film)
1986 Mélo
1985 Üç Adam ve Bir Beşik
1985 Les enfants
1985 Elisabeth (Kısa Film)
1984 Stress
1984 Première classe (Kısa Film)
1984 L'amour par terre
1984 L'amour à mort
1984 Just the Way You Are
1984 De grens
1983 Yaşam Bir Romandır
1983 Liberty belle
1982 Qu'est-ce qui fait courir David?
1982 Güzel Evlilik
1981 Les filles de Grenoble
1981 Ideiglenes paradicsom
1980 Extérieur, nuit
1979 La Triple Mort du troisième personnage
1979 Kaçan Aşk
1978 Parsifal
1977 Le couple témoin
1977 Ben et Bénédict
1977 Alis, Son Macera
1976 Marie-poupée
1975 Un divorce heureux
1975 Il pleut sur Santiago
1974 Tüm Bir Yaşam
1974 Tokat
1972 Genç ve Güzel
1970 Ils

Televizyon

2022 Juliette dans son bain (TV Filmi)
2020 Cellule de crise
2016 Bible, les Récits Fondateurs
2011 La bonté des femmes (TV Filmi)
2010 Le Grand Restaurant: Avant Travaux (TV Filmi)
2007 Dombais et fils (TV Filmi - Anlatıcı)
2005 Vérité oblige
2004 Suzie Berton (TV Filmi)
2000 La dette (TV Filmi)
1999 Sade en procès (TV Filmi - Anlatıcı)
1997 Quand le chat sourit (TV Filmi)
1996 Notre homme (TV Filmi)
1995 Belle Époque (Mini Dizi)
1995 Chien et chat
1994 Chien et chat II (TV Filmi)
1991 Le piège (TV Filmi)
1990 Pour un oui ou pour un non (TV Filmi)
1990 Le chemin solitaire (TV Filmi)
1989 Le petit théâtre d'Antenne 2
1988 Palace
1987 Série noire
1986 Music Hall (TV Filmi)
1984 L'aide-mémoire (TV Filmi)
1984 Emmenez-moi au théâtre
1984 Allô Béatrice
1983 Elle voulait faire du cinéma (TV Filmi)
1983 Au théâtre ce soir
1982 L'épreuve (TV Filmi)
1981 Caméra une première
1980 Les héritiers
1980 Le barbier de Séville (TV Filmi)
1980 La fraîcheur de l'aube (TV Filmi)
1980 Doğu Ekspresi (Mini Dizi)
1979 Cinéma 16
1978 Un ours pas comme les autres (Mini Dizi)
1977 Les samedis de l'histoire
1976 Histoire de rire (TV Filmi)
1974 Madame Bovary (TV Filmi)
1973 Les fourberies de Scapin (TV Filmi)
1973 Le plaisir de rompre (TV Filmi)
1972 Les chemins de pierre
1972 Les Boussardel (Mini Dizi)
1971 Les enquêtes du commissaire Maigret

Görev Aldığı Yapımlar

André Dussollier Fotoğrafları

André Dussollier Haberleri