Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.09.1958

Doğum Yeri: Lajatico, Pisa, Toskana, İtalya

İtalyan tenor, söz yazarı, besteci ve albüm yapımcısıdır. Uluslararası şöhretine büyük katkıda bulunan Con te Partiro isimli parça ile Avrupa'da birçok ülkede 6 aya yakın bir süre müzik listelerinin başında yer aldı. 12 yaşında futbol oynarken geçirdiği bir kaza yüzünden iki gözü de kör olan Andrea Bocelli, eşi Enrica'dan boşanmış olup, iki erkek çocuk babasıdır. Hukuk fakültesi mezunudur ve dünyanın en iyi üçüncü tenoru olarak kabul edilmektedir.

Diskografi:
II Mare Calmo Della Sera (1994)
Bocelli (1995)
Viaggo Italiano (1995)
Romanza (1997)
Hymn for the World (1997)
Hymn for the World 2 (1998)
Aria - The Opera Album (1998)
Sogno (1999)
Sacred Arias (1999)
Verdi (2000)
Requiem (2000)
La bohème (2000)
Cieli di Toscana (2001)
Sentimento (2002)
Tosca (2003)
Il trovatore (2004)
Andrea (2004)
Werther (2005)
Amore (2006)
Credo (2006)
Cavalleria rusticana (2007)
Pagliacci (2007)
The Best of Andrea Bocelli: Vivere (2007)
Carmen (2008)
Incanto (2008)
My Christmas (2009)

Görev Aldığı Yapımlar

Andrea Bocelli Fotoğrafları

Andrea Bocelli Haberleri