Andy Garcia

Andy Garcia

Andy Garcia
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 12.4.1956

Doğum Yeri: Havana, Küba

Küba asıllı ABD'li aktör.

Tam adı Andrés Arturo García Menéndez'dir. Ailesi 1961'de ABD'ye göç etti. Yapışık ikiz olarak dünyaya geldi, kardeşi tenis topu büyüklüğündeydi ve cerrahi bir müdahale ile ayrıldılar, bu omuzunda bir yaranın oluşmasına sebep olmuştu. ABD'ye ilk geldiklerinde kötü işlerde çalışmak zorunda kalmıştı. 1995 yılında Empire dergisinin yaptığı 'Film Tarihinin En Seksi 100 Yıldızı' listesine 65. sırada yer aldı.

Çıplak görünmekten nefret ediyor, bir filmin çekimleri sırasında gömleğini çıkarması istendiğinde konuşmadan setten uzaklaşmıştı. Şapka koleksiyonu yapıyor ve kışları bere takmayı seviyor.

Filmografi

2021 Hemingway & Fuentes
2021 The Ark: An Iron Sky Story
2021 Words on Bathroom Walls
2021 Redemption Day
2020 Big Gold Brick
2020 What About Love
2020 Ana
2019 Boyunduruk
2018 Kaçakçı
2018 Kriminal Polis
2018 Kitap Kulübü
2018 Mamma Mia! Here We Go Again
2018 Headlock
2017 Nespresso: Comin' Home (Kısa V ideo)
2017 Geostorm
2017 What About Love
2017 Headlock
2016 Ghostbusters
2016 Max Steel
2016 True Memoirs of an International Assassin
2016 Passengers
2014 Let's Be Cops
2014 Kill the Messenger
2014 Rob the Mob
2014 Rio 2
2013 Open Road
2013 At Middleton
2012 For Greater Glory
2012 A Dark Truth
2011 5 Days of War
2010 Across the Line
2009 The Pink Panther 2
2009 City Island
2009 La Linea
2008 New York, I Love You
2008 Beverly Hills Chihuahua
2007 The Air I Breathe
2007 Ocean's Thirteen
2006 Smokin' Aces
2005 The Lazarus Child
2005 The Lost City
2004 Twisted
2004 Modigliani
2004 Ocean's Twelve
2003 Confidence
2003 Just Like Mona
2001 The Unsaid
2001 The Man from Elysian Fields
2001 Ocean's Eleven
2000 Lakeboat
1999 Just the Ticket
1998 Desperate Measures
1997 Hoodlum
1996 Night Falls on Manhattan
1996 The Disappearance of Garcia Lorca
1995 Things to Do in Denver When You're Dead
1995 Dangerous Minds
1995 Steal Big Steal Little
1994 When a Man Loves a Woman
1992 Hero
1992 Jennifer 8
1991 Dead Again
1990 Internal Affairs
1990 A Show of Force
1990 The Godfather Part III
1989 Black Rain
1988 Stand and Deliver
1988 American Roulette
1987 The Untouchables
1986 8 Million Ways to Die
1985 The Mean Season
1984 The Lonely Guy
1983 Blue Skies Again
1983 Guaguasi
1983 A Night in Heaven

Televizyon

2021 Rebel (TV Filmi)
2020 Flipped
2021 The Kenan Show
2019 Modern Love
2019 3Below: Tales of Arcadia (Mini Dizi - Seslendirme)
2018 My Dinner with Hervé
2017 Seven Bucks Digital Studios (Mini Dizi)
2016 Ballers
2014 Kurtlar Vadisi Pusu
2013 Christmas in Conway
2013 Doll & Em
2013 Jimmy Kimmel live!
2012 Dora the Explorer
2012 Dora's Royal Rescue
2011 The Simpsons
2010 Top Gear
2009 The National Parks: America's Best Idea
2008 Classical Baby (I'm Grown Up Now): The Poetry Show
2006 George Lopez
2005 Kurtlar Vadisi
2003 Will & Grace
2001 Frasier
2000 For Love or Country: The Arturo Sandoval Story
1999 Swing Vote
1988 Clinton and Nadine
1986 Foley Square
1985 The New Alfred Hitchcock Presents
1984 Murder, She Wrote
1984 Brothers
1983 For Love and Honor
1981 Hill Street Blues
1979 Archie Bunker's Place
1978 ¿Qué Pasa, USA?

Yönetmen

2021 Hemingway & Fuentes
2005 Kayıp şehir
2003 ¡Ahora sí! (Video)
1993 Cachao... Como Su Ritmo No Hay Dos (Belgesel)

Televizyon

2007 Cold Case
2007 George Lopez
2003 Nuestra Navidad 2003

Yapımcı

2021 Hemingway & Fuentes
2013 At Middleton
2012 Karanlık Gerçek
2011 Magic City Memoirs
2009 City Island
2008 Cachao: Uno Mas (Belgesel)
2005 Kayıp şehir
2004 Modigliani
2001 The Man from Elysian Fields
2001 Söylenemeyenler
1998 Aşkım için
1993 Cachao... Como Su Ritmo No Hay Dos (Belgesel)

Televizyon

2019 Santurce
2010 American Masters (Belgesel Dizi)
2000 For Love or Country: The Arturo Sandoval Story (TV Filmi)
1999 Swing Vote (TV Filmi)

Senaryo

2021 Hemingway & Fuentes

Ödülleri

1998 ALMA Ödülleri – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Desperate Measures
2001 ALMA Ödülleri – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Ocean's Eleven
2005 Imagen Vakfı Ödülleri – En İyi Yönetmen, The Lost City

Görev Aldığı Yapımlar

Andy Garcia Fotoğrafları

Andy Garcia Haberleri

Portreler


Vizyondakiler