Andy Nyman

Andy Nyman

Andy Nyman
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 13.4.1966

Doğum Yeri: Leicester, İngiltere

İngiliz aktör, senarist ve yönetmen.

Asıl adı Andrew Nyman'dır. İlk kez 1989 yılında Birds of a Feather dizisinde kamera karşısına geçti. İlk önemli performansı 2000 yılında Ölü Bebekler filmindeki Keith Whitehead rolüdür. Hayalet Hikâyeleri (2017), Yolcu (2018) ve Cenazede Ölüm (2007) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2018 Judy
2018 Yolcu
2017 Çılgın Hırsız 3 (Seslendirme)
2017 Star Wars: Son Jedi
2017 Hayalet Hikâyeleri
2016 National Theatre Live: Hangmen
2015 Bone in the Throat
2015 Kuzular Firarda (Seslendirme)
2015 Minyonlar (Seslendirme)
2014 Ölümün ABC'si
2014 Autómata
2014 Loyal (Kısa Film)
2013 Göster Gününü 2
2011 Camdan Adam
2010 Kara Ölüm
2009 Turnuva
2008 The Brothers Bloom
2007 Cenazede ölüm
2007 This Is What It Is
2006 Are You Ready for Love?
2006 Kanlı Mesai
2006 Played
2006 Wild Romance
2005 Golf Sale (Kısa Film)
2005 Shut Up and Shoot Me
2005 Zemanovaload
2003 Coney Island Baby
2002 Bloody Magic (Kısa Film)
2002 Fifty Quid (Kısa Film)
2000 Being Considered
2000 Dead Babies
1999 The Criminal

Televizyon

2018 Wanderlust
2017 Election Spy
2016 Power Monkeys (Mini Dizi)
2015 Ballot Monkeys
2015 Shaun the Sheep: The Farmer's Llamas (Kısa TV Filmi)
2015 The Eichmann Show (TV Filmi)
2013 Holliston
2013 Peaky Blinders
2013 Sarah & Duck
2012 Chuggington: Badge Quest
2012 Playhouse Presents
2012 Psychobitches
2011 Olly the Little White Van
2011 The Fruit Cases (TV Filmi - Seslendirme)
2009 Comedy Showcase
2009 Campus
2008 Crooked House
2008 Dead Set (Mini Dizi)
2008 Chuggington
2006 The Owl
2004 Coming Up
2002 The League of Gentlemen
2001 Baddiel's Syndrome
2001 Uprising (TV Filmi)
2000 Peak Practice
1997 EastEnders
1995 Health and Efficiency
1995 New Voices
1992 Archer's Goon
1991 Five Children and It
1989 Birds of a Feather
1989 Siyahlı Kadın (TV Filmi)
1989 The Bill

Video Oyunu

2008 Saints Row 2 (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Andy Nyman Fotoğrafları