Andy Serkis

Andy Serkis

Andy Serkis
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.4.1964

Doğum Yeri: Middlesex, İngiltere

İngiliz aktör.

Bilgisayar teknolojilerinin kullanıldığı filmlerdeki canlandırdığı karakterle ile ünlenen Andy Serkis, kariyerinin doruk noktasına Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki Gollum karakteriyle çıkmıştır. Daha sonra Rise of the Planet of the Apes filmindeki Caesar isimli şempanzeye hayat vermiştir. Ünlü yönetmen Spielberg'ün The Adventures of Tintin filmindeki Kaptan Haddock karakteriyle tırmanışını sürdürmüştür. Longford filmindeki Ian Brady rolüyle Golgen Globe ödüllerine aday gösterilmiştir. King Kong filminde Kin Kong'a hayat vermiştir. Biyografi olarak Martin Hannett'a hayat vermiştir. Zaman zaman filmlerinin senaryolarına eklemeler yapar.

76. Akademi Ödüllerinde kırmızı halıda 'No war for oil' isimli bir pankart açmıştır.

Filmografi

2018 Black Panther
2018 Jungle Book
2017 War for the Planet of the Apes
2017 Star Wars: The Last Jedi
2017 Breathe
2015 Avengers: Age of Ultron
2015 Star Wars: The Force Awakens
2014 Dawn of the Planet of the Apes
2014 The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2013 The Hobbit: The Desolation of Smaug
2012 Wild Bill
2012 The Hobbit: An Unexpected Journey
2012 The Spider
2011 Rise of the Planet of the Apes
2011 Arthur Christmas
2011 The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
2010 Burke and Hare
2010 Death of a Superhero
2010 Brighton Rock
2009 Sex & Drugs & Rock & Roll
2008 The Cottage
2008 Inkheart
2007 Muybridge
2007 Sugarhouse
2006 Extraordinary Rendition
2006 Stormbreaker
2006 The Prestige
2006 Flushed Away
2005 King Kong
2004 Blessed
2004 13 Going on 30
2004 Standing Room Only
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers
2002 The Escapist
2002 Deathwatch
2002 24 Hour Party People
2001 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2000 Jump
2000 Shiner
2000 Pandaemonium
2000 The Jolly Boys' Last Stand
1999 Topsy-Turvy
1999 Five Seconds to Spare
1998 The Tale of Sweety Barrett
1998 Among Giants
1998 Clueless
1998 Insomnia
1997 Mojo
1997 Career Girls
1997 Loop
1996 Stella Does Tricks
1995 The Near Room
1994 Prince of Jutland

Televizyon

2010 Accused
2008 Little Dorrit
2008 Einstein and Eddington
2007 Monkey Life
2006 Simon Schama's Power of Art
2006 Longford
2004 Spooks
2003 The Simpsons
2000 Arabian Nights
1999 Oliver Twist
1999 Shooting the Past
1999 Touching Evil
1998 The Jump
1997 The Pale Horse
1996 Kavanagh QC
1994 Grushko
1994 Pie in the Sky
1994 Finney
1992 The Darling Buds of May
1989 Morris Minor and His Marvellous Motors
1989 Streetwise

Video Oyunları

2016 Squadron 42
2015 Volume
2014 Lego The Hobbit
2012 Lego The Lord of the Rings
2010 Enslaved: Odyssey to the West
2009 Risen
2007 Heavenly Sword
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers

Diğer

1997 The Rover (Eğitici Tiyatro DVD)

Ödülleri

2011 Saturn Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Maymunlar Gezegeni: Yükseliş
2009 Empire Ödülleri - İlham Ödülü, Seks & İlaçlar & Rock'n Roll
2009 Evening Standard British Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Seks & İlaçlar & Rock'n Roll
2005 Toronto Film Critics Association Ödülleri - Özel Alıntı Ödülü, King Kong
2003 Empire Ödülleri - En İyi İngiliz Erkek Oyuncu, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
2003 Screen Actors Guild Ödülleri - En İyi Kadro Performanso, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
2003 National Board of Review Ödülleri - En İyi Kadro, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
2002 MTV Movie Ödülleri - En İyi İkili (Sean Astin ve Elijah Wood), Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 MTV Movie Ödülleri - En İyi Sanal Performans, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 Saturn Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 Broadcast Film Critics Association Ödülleri - En İyi Dijital Performans, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 Online Film Critics Society Ödülleri - En İyi Kadro, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule

Görev Aldığı Yapımlar

Andy Serkis Fotoğrafları

Andy Serkis İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler