Ani İpekkaya

Ani İpekkaya

Ani İpekkaya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1939

İstanbul Şehir Tiyatroları, Tiyatro Boğaziçi gibi topluluklarda rol alan İpekkaya, bazı çocuk oyunlarının yönetmenliğini de yapmıştır. Ayrıca seslendirme sanatçısı olup, sinema ve dizi filmlerde de oynamaktadır.







Filmografisi

2000'ler

  • İstanbul'un Altınları, 2011
  • İzmir Çetesi, 2011
  • Deli Saraylı, 2010
  • Kırık Kalpler - Ritmini Arayan Kalpler, 2009
  • Gitmek: Benim Marlon And Brandom, 2008
  • Kertenkele, 2008
  • Yolculuk, 2005
  • Beşinci Boyut, 2005
  • Kasabanın İncisi, 2003
  • Karşılaşma, 2002
  • Üzgünüm Leyla, 2000
  • Delikanlı, 2000
  • Bir Aşk Hikayesi, 2000
  • Külyutmaz, 2000

1990'lar

  • Affet Bizi Hocam, 1998
  • Mercan Kolye, 1998
  • Kış Çiçeği, 1996
  • Beşi Bir Yerde, 1996
  • Avrenos'un Müşterileri, 1995

1980'ler

  • Hanım, 1988
  • Keşanlı Ali Destanı, 1988
  • Güler Misin Ağlar Mısın, 1988
  • Merdoğlu Ömer Bey, 1986
  • Badi, 1983
  • Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe, 1983  

Ödülleri

  • 4. Afife Tiyatro Ödülleri - Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü, 2000 yılı, Yaşamı Boyunca Tiyatro Dalında Başarılı Çizgisini Sürdürmüş Tiyatro Sanatçısı ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Ani İpekkaya Haberleri

Portreler