Annabelle Wallis

Annabelle Wallis

Annabelle Wallis
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.9.1984

Doğum Yeri: Owford, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Tam adı Annabelle Frances Wallis'tir. Oxford'da doğan Wallis, küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Portekiz'e taşındı ve burada tam 19 yıl yaşadı. Lizbon'daki Saint Dominic's International School'da okudu. Oyunculuğa Portekiz'de başladı ve çeşitli kısa filmlerde oynadı. Oyunculuk kariyerinde daha ciddi adımlar atmak amacıyla Londra'ya döndü. The Tudors dizisindeki Jane Seymour rolüyle şöhret kazandı. 2011'de X-Men: First Class, Snow White and the Huntsman gibi Hollywood yapımlarından sonra 2014 yapımı Annabelle filmindeki baş karakter Mia Form rolüyle beğeni topladı. 2013'te başlayan Peaky Blinders dizisinde ilk 3 sezon Grace Burgess karakteriyle yer aldı.

Wallis, ana dili İngilizcenin yanında akıcı şekilde Portekizce konuşabilmektedir.

Filmografi

2020 Malignant
2020 The Silencing
2020 Boss Level
2018 Yakalandın
2017 Annabelle: Kötülüğün Doğuşu
2017 King Arthur: Kılıç Efsanesi
2017 Mumya
2016 Grimsby Kardeşler
2016 Come and Find Me
2016 Mayın
2015 Sword of Vengeance
2014 Annabelle
2013 Hello Carter
2012 Snow White and the Huntsman
2011 W.E.
2011 X-Men: First Class
2009 Right Hand Drive
2008 Body of Lies
2007 Steel Trap
2006 True True Lie
2005 Dil Jo Bhi Kahey...

Televizyon

2019 Peaky Blinders
2019 The Loudest Voice (Mini Dizi)
2018 Star Trek: Short Treks (Mini Dizi)
2014 Fleming: The Man Who Would Be Bond
2014 The Musketeers
2011 Strike Back: Project Dawn
2011 Pan Am
2010 The Lost Future
2009 Ghost Town
2009 The Tudors
2007 Diana: Last Days of a Princess
2005 Jericho

Görev Aldığı Yapımlar

Annabelle Wallis Fotoğrafları

Annabelle Wallis Haberleri

Portreler


Vizyondakiler