Annette Bening

Annette Bening

Annette Bening
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.5.1958

Doğum Yeri: Kansas, ABD

ABD'li aktris.

Tam adı Annette Carol Bening'dir. Kariyerine 1984'te American Conservatory Theatre'da Lady Macbeth oyunuyla başladı. 1987 yılında Broadway'de ilk kez oynadığı Coastal Disturbances filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Tony Ödülüne aday oldu. The Grifters (1990), American Beauty (1999), Being Julia (2004) ve The Kids Are All Right (2010) filmlerindeki başarılı çalışmalarıyla dört kez Akademi adaylığı bulunuyor. 2006 yılında Hollywood'un Ünlüler Bulvarı'nda bir yıldızı vardır.

2005 yılında Being Julia, 2007 yılında Running with Scissors ve 2011 yılında The Kids Are All Right filmlerindeki rolleriyle Bir Müzikal veya Komedy Filminde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazandı.

Filmografi

2018 The Seagull
2018 Life Itself
2018 Georgetown
2017 Film Stars Don't Die in Liverpool
2016 20th Century Women
2016 Rules Don't Apply
2015 Danny Collins
2014 The Search
2013 The Face of Love
2012 Ruby Sparks
2012 Ginger & Rosa
2012 Girl Most Likely
2010 The Kids Are All Right
2009 Mother and Child
2008 The Women
2006 Running with Scissors
2004 Being Julia
2003 Open Range
2000 What Planet Are You From?
1999 In Dreams
1999 American Beauty
1998 The Siege
1996 Mars Attacks!
1995 Richard III
1995 The American President
1994 Love Affair
1991 Guilty by Suspicion
1991 Regarding Henry
1991 Bugsy
1990 Postcards from the Edge
1990 The Grifters
1989 Valmont
1988 The Great Outdoors

Televizyon

2006 Saturday Night Live
2005 Mrs. Harris (TV Filmi)
2004 The Sopranos
2002 Liberty's Kids (Seslendirme)
2001 Sagwa, the Chinese Siamese Cat (Seslendirme)
1987 Miami Vice
1987 Wiseguy
1986 Manhunt for Claude Dallas (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Annette Bening Fotoğrafları

Annette Bening Haberleri