Anton Yelchin

Anton Yelchin

Anton Yelchin
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 11.3.1989

Ölüm Tarihi: 19.6.2016

Doğum Yeri: Petersburg, Rusya

Rus kökenli ABD'li aktör. Tam adı Anton Viktorovich Yelchin'dir.

Kariyerine 90'larda değişik televizyon dizilerindeki rollerle ve ikisi de 2001 yılında gösterime giren Along Came a Spider ve Hearts in Atlantis filmleriyle başladı. Yelchin, sonradan TV serisi Huff'ta görüldü. House of D, Alpha Dog, Star Trek, Star Trek Into Darkness, Terminator Salvation, The Smurfs, Fright Night ve Like Crazy'de yer aldı. Yelchin'in çocuk yaşta yer aldığı Steven Spielberg yapımı Taken dizisi kariyerinde dönüm noktası olmuştur.

19 Haziran 2016 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu 27 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Filmografi

2017 Rememory
2017 Thoroughbred
2016 Rise (Kısa Film)
2016 Star Trek Beyond
2016 We Don't Belong Here
2016 Porto
2015 Experimenter
2015 Broken Horses
2015 The Driftless Area
2015 Green Room
2015 Unity (Belgesel)
2014 Rudderless
2014 5 to 7
2014 The Apprentice (Kısa Film)
2014 Cymbeline
2014 Burying the Ex
2014 Dying of the Light
2013 Movie 43
2013 From Up on Poppy Hill (Seslendirme)
2013 Odd Thomas
2013 Star Trek Into Darkness
2013 Only Lovers Left Alive
2013 The Smurfs: The Legend of Smurfy Hollow (Kısa Film – Seslendirme)
2013 The Smurfs 2 (Seslendirme)
2012 The Pirates! In an Adventure with Scientists (Seslendirme)
2011 Like Crazy
2011 You and I
2011 The Beaver
2011 The Smurfs (Seslendirme)
2011 Fright Night
2011 The Smurfs: A Christmas Carol (Kısa Film – Seslendirme)
2010 Memoirs of a Teenage Amnesiac
2009 Star Trek
2009 Terminator Salvation
2008 New York, I Love You
2008 Middle of Nowhere
2007 Charlie Bartlett
2006 Alpha Dog
2005 Fierce People
2004 House of D
2002 Rooftop Kisses
2001 Delivering Milo
2001 15 Minutes
2001 Along Came a Spider
2001 Hearts in Atlantis
2000 A Man Is Mostly Water

Televizyon

2016 Trollhunters (Seslendirme)
2015 SuperMansion (Seslendirme)
2011 The Life & Times of Tim (Seslendirme)
2006 Law & Order: Criminal Intent
2006 Criminal Minds
2004 Curb Your Enthusiasm
2004 NYPD Blue
2004 Jack (TV filmi)
2004 Huff
2003 Without a Trace
2002 Judging Amy
2002 Taken
2002 The Practice
2000 ER
2000 Geppetto (TV filmi)

Video oyunları

2013 Star Trek (Seslendirme)

Ödüller

2002 Genç Artist Ödülleri - Uzun Metraj Filmde En İyi Performans, Hearts in Atlantis
2009 Boston Film Eleştirmenleri Topluluğu Ödülleri - En İyi Oyuncu Kadrosu, Star Trek

Görev Aldığı Yapımlar

Anton Yelchin Fotoğrafları

Anton Yelchin Haberleri

Portreler


Vizyondakiler