Armando Iannucci

Armando Iannucci

Armando Iannucci
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 28.11.1963

Doğum Yeri: Glasgow, İskoçya

İskoç senarist, yönetmen ve radyo yapımcısı.

Tam adı Armando Giovanni Iannucci'dir. Glasgow doğumlu Iannucci, Glasgow Üniversitesi'nde ve Oxford Üniversitesi'nde çalıştıktan sonra, komedi kariyerine devam etmek üzere John Milton hakkında doktora eğitimi aldı. Veep (2012), In the Loop (2009) ve The Thick of It (2005) filmleriyle tanınmıştır. Evli ve iki çocuk sahibidir.

Filmografi

Yönetmen

2019 The Personal History of David Copperfield
2017 Stalin'in Ölümü
2009 Kısır Döngü
1999 Tube Tales

Televizyon

2020 Avenue 5
2015 Veep
2012 The Thick of It
2006 Time Trumpet
2004 2004: The Stupid Version
2002 I'm Alan Partridge
2001 The Armando Iannucci Shows
1998 Clinton: His Struggle with Dirt (Kısa Film)

Yapımcı

2021 Sumo
2019 The Personal History of David Copperfield
2013 Alan Partridge: Alpha Papa

Televizyon

2020 Avenue 5
2015 Veep
2012 Hunderby
2012 Alan Partridge on Open Books with Martin Bryce (TV Filmi)
2012 Alan Partridge: Welcome to the Places of My Life
2011 Time Trumpet (TV Filmi)
2011 Mid Morning Matters with Alan Partridge
2009 Genius
2009 Stewart Lee's Comedy Vehicle
2008 Shush (TV Filmi)
2008 Lab Rats
2011 Time Trumpet
2005 The Thick of It (TV Filmi)
2002 I'm Alan Partridge
2001 The Armando Iannucci Shows
1998 Alan Partridge's Country Ramble (Kısa Film)
1998 Clinton: His Struggle with Dirt
1995 Knowing Me Knowing You with Alan Partridge
1994 The Day Today

Senaryo

2019 The Personal History of David Copperfield
2017 Stalin'in Ölümü
2013 Alan Partridge: Alpha Papa
2009 Kısır Döngü
2007 Pass It On: Coaching Skills for Managers (Kısa Video)
1999 Tube Tales

Televizyon

2020 Avenue 5
2019 Veep
2012 Armando's Tale of Charles Dickens (Belgesel)
2011 Time Trumpet (TV Filmi)
2010 Mid Morning Matters with Alan Partridge
2009 The Thick of It
2009 Milton's Heaven and Hell (Belgesel)
2006 Time Trumpet
2004 2004: The Stupid Version
2003 Gash
2001 The Armando Iannucci Shows
1998 Live from the Ligthhouse
1998 Clinton: His Struggle with Dirt (Kısa Film)
1997 I'm Alan Partridge
1995 The Saturday Night Armistice
1994 The Day Today
1994 Knowing Me Knowing You with Alan Partridge
1990 Up to Something!

Oyuncu

2015 Artsnight

Televizyon

2011 Stewart Lee's Comedy Vehicle
2006 Time Trumpet
1994 The Day Today

Görev Aldığı Yapımlar

Armando Iannucci Fotoğrafları

Armando Iannucci Haberleri

Portreler


Vizyondakiler