Asa Butterfield

Asa Butterfield

Asa Butterfield
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.4.1997

Doğum Yeri: Islington, Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Oyunculuğa yaşadığı yer olan Islington'da bulunan Young Actors Theatre'da başladı. Okuldan sonra gittiği bu oyunculuk kursuna başladıktan bir süre sonra televizyon dizilerinde küçük roller almaya başladı. Sırasıyla 2006'da After Thomas, 2007'de de Son of Rombow adlı televizyon dizilerinde konuk oyuncu oldu. 2008 yılında yine Ashes to Ashes adlı televizyon dizisinde, Donny adlı bir karakteri oynadı.

Aynı yıl, Mark Herman'ın yönettiği Çizgili Pijamalı Çocuk filminde başrolde yer aldı. II. Dünya Savaşı döneminde bir çitin iki tarafındaki biri Yahudi, diğeri ise Alman iki çocuğun hikâyesinin anlatıldığı bu filmde, Butterfield 8 yaşındaki Bruno karakterini canlandırdı ve bu rolle dünya çapında tanındı.

Yine 2008 yılında Merlin adlı TV dizisine konuk oyuncu olarak katıldı. Bu dizide ise gelecekte Kral Arthur'u ağır yaralayacak olan Mordred adındaki Druid çocuğu canlandırdı.

Butterfield şu ana kadar 16 tane ödüle de aday gösterildi ve bu adaylıklardan beşinde ödüle layık görüldü.

Filmografi

2018 Time Freak
2018 Slaughterhouse Rulez
2018 Then Came You
2018 Right Place Wrong Tim  (Kısa Film)
2017 Journey's End
2017 The House of Tomorrow
2017 The Space Between Us
2016 Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları
2015 On Bin Aziz
2014 X+Y
2013 Uzay Oyunları
2011 Hugo
2010 Nanny McPhee - Büyük patlama
2010 Kurt adam
2008 Çizgili Pijamalı Çocuk
2007 Son of Rambow

Televizyon

2019 Sex Education
2017 Thunderbirds Are Go (Seslendirme)
2009 Merlin
2008 Ashes to Ashes
2006 After Thomas (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Asa Butterfield Fotoğrafları

Asa Butterfield Haberleri