Aslı Enver

Aslı Enver

Aslı Enver
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.5.1984

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

Türk oyuncu. Tam adı Ayten Aslı Enver'dir.

Kıbrıs Türkü bir baba ile, eğitim için Türkiye'den Londra'ya giden bir annenin ikinci çocuğu olarak Londra'da dünyaya gelmiştir. 12 yaşına dek Londra'da yaşayan Aslı Enver daha sonra ailesiyle Türkiye'ye taşınmıştır. Tiyatroya ülke değişimi nedeniyle bocalama geçirdiği dönemde annesinin yönlendirmesiyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde başladığını belirtmiştir. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden ve Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerinin başında TRT'de yayınlanan bir sit-com'da iki dakikalık bir rol almış ardından Ayna adlı kısa filmde oynamıştır. Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine Ergun karakterini canlandırmıştır. Daha önce Hayat Bilgisi adlı dizisinde de rol alan Enver, Suskunlar dizisinde Ahu karakterini canlandırmıştır. Ardından D Yapım'ın Kanal D 2013 sezonu için hazırladığı Kayıp dizisinde Özlem Albayrak karakterine hayat vermiştir. Ardından Bana Artık Hicran De dizisinde başrol oynamıştır. 2015 yılında Mutlu Ol Yeter dizisinde başrol oynamıştır. 2015 yılından bu yana Dolunay Soysert'le oynadığı Personel oyununda Emma'yı canlandırmaktadır. 2016'da vizyona giren Kardeşim Benim adlı filmde Zeynep karakterini oynayan Enver, Şubat 2016'da yayına başlayacak olan Kış Güneşi isimli dizide Nisan karakteriyle yer alacaktır. Ayrıca O Ses Türkiye Yılbaşı Özel 2016'da Demet Sağıroğlu'nun Arnavut Kaldırımı isimli şarkısını seslendirmiştir.

13 Temmuz 2012'de Birkan Sokullu'yla evlenmiştir. 27 Ağustos 2015 tarihinde avukatı aracılığıyla açıklama yapmış ve boşandığını duyurmuştur. 2015 yılında çekilen Kardeşim Benim'de Murat Boz'la yakınlaşmasının ardından 2016'da ilişkilerinin başladığını duyurdular.

Filmografisi

2017 Öteki Taraf
2016 Kardeşim Benim
2013 Tamam mıyız?
2012 Rakı Masası (Kısa Film)
2002 Ayna (Kısa Film)

Televizyon

2017 İstanbullu Gelin
2016 Kış Güneşi
2015 Mutlu Ol Yeter
2014 Bana Artık Hicran De
2013 Kayıp
2012 Suskunlar
2007 Kavak Yelleri
2003 Hayat Bilgisi
2002 Uzay Sitcomu

Tiyatro oyunları

2015 Personel, Craft Tiyatrosu

Ödülleri

2017 YTÜ İşletme Kulübü - 2016 Yılının En Beğenilen Kadın Sinema Oyuncusu, Kardeşim Benim
2016 YTÜ İşletme Kulübü - 2015 Yılının En Beğenilen Kadın Tiyatro Oyuncusu, Personel

Görev Aldığı Yapımlar

Aslı Enver Fotoğrafları

Aslı Enver İle İlgili Haberler