Asuman Dabak

Asuman Dabak

Asuman Dabak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.2.1970

Doğum Yeri: Manisa, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar'da dünyaya geldi. Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda başlayan Asuman Dabak, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. 

Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi. Tatlı Hayat dizisindeki Menekşe rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. 2006'da Asuman Dabak Tiyatrosu'nu kurdu.

Filmografi

2018 Bebek Geliyorum Demez
2018 Eyvah Karım
2017 Organik Aşk
2017 Keloğlan
2017 Kayseri Aslanı: Çin İşi
2016 Adım Adım
2015 Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu
2014 Seni Seviyorum Adamım
2013 Erkekler
2011 Kurtuluş Son Durak
2010 Herkes mi Aldatır?
2008 Kağıt
2007 Adem'in Trenleri
2006 Bir İhtimal Daha Var
2004 Şans Kapıyı Kırınca

Televizyon

2018 Ege'nin Hamsisi
2017 Zengin Kısmet (TV Filmi)
2017 Ver Elini Aşk
2015 Günebakan
2015 Acı Aşk
2014 Yedikule Hayat Yokuşu
2014 Ezra
2013 Pis Yedili
2012 Böyle Bitmesin
2011 Nuri
2011 Leyla ile Mecnun
2010 Çakıl Taşları
2009 Haneler
2009 Geniş Aile
2009 Ah Kalbim
2009 Yalancı Romantik
2008 Süper Babaanne
2011 Sen Harikasın
2007 Üç Tatlı Cadı
2007 Cumhur Cemaat
2007 Ayda
2006 Tövbe (TV Filmi)
2005 Erkek Tarafı
2004 Dayı
2003 Hürrem Sultan
2001 Tatlı Hayat
2000 Yedi Numara (Ayrıca yönetmen)
2000 Hayat Bağları
2000 Baykuşların Saltanatı
1998 Örümcek
1996 Tatlı Kaçıklar
1996 Kara Melek
1995 Çiçek Taksi

Görev Aldığı Yapımlar

Asuman Dabak Fotoğrafları

Asuman Dabak Haberleri