Atılay Uluışık

Atılay Uluışık

Atılay Uluışık
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.3.1977

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk tiyatro ve dizi oyuncusu. 

TRT'de 1989-2002 yılları arasında yayınlanan 'Bizimkiler' dizisi ile tanınmıştır. 1995 yılında Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nden sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nden 2000 yılında mezun olmuştur. 

14 yıllık bir sürenin ardından 2002 yılında son bulan Bizimkiler dizisinde rol almaya başladığında 12 yaşındaydı. Ancak oyunculuk kariyeri Bizimkiler dizisiyle değil, Ali Poyrazoğlu ile TRT'de oynadığı bayram skeçlerine dayanmaktadır. Dizi başladığı sırada Şehir Tiyatroları'nda da rol almaktaydı. Tiyatroya, dizi için istenen çocuk tarif edildiğinde Uluışık da Bizimkiler dizisinde rol almaya başladı. ATV'de yayınlanan Doksanlar dizisinde öğretmen Kemal'i canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Yalnız Hayaller Kaldı
2016 Rüya
2016 Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var
2013 Soğuk
2000 Balalayka

Televizyon

2014 Kara Para Aşk
2013 Doksanlar
2003 Hürrem Sultan
1997 Bizimkiler
1993 Yazlıkçılar

Görev Aldığı Yapımlar

Atılay Uluışık Fotoğrafları

Atılay Uluışık Haberleri

Portreler