Audrey Tautou

Audrey Tautou

Audrey Tautou
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.8.1976

Doğum Yeri: Beaumont, Fransa

Fransız oyuncu.

2000 yılında Fransa'da 'Prix Suzanne Bianchetti' Gelecek Vaat Eden Genç Sinema Oyuncusu ödülüne layık görülen Tautou, 2001 yapımı Amelie isimli filmde Amélie Poulain karakterini canlandırmış, bu rolle dünya çapında tanınmıştır. Dan Brown tarafından yazılan ve 2006 yılında sinemaya aktarılan Da Vinci Code/Da Vinci Şifresi'nde Sophie Neveu karakterini canlandırmıştır. Ünlü oyuncu 2011 yılında Beautiful Lies filminden sonra sinemayı bırakacağını açıklamış, ancak kısa bir aradan sonra beyaz perdeye geri dönmüştür.

Filmografi

2019 Going Places
2018 Seninle Başım Dertte
2017 Yeni Yıl Tehlikede
2017 Sonsuzluk
2016 Deux escargots s'en vont (Kısa Film - Seslendirme)
2016 Paris'te Bir Gece
2016 Kaptan Cousteu: Derinlere Yolculuk
2015 Microbe et Gasoil
2015 Phantom Boy (Seslendirme)
2013 Günlerin Köpüğü
2013 Aşk Bilmecesi
2012 Bir Kadının Gözyaşı
2011 Aşkın Renkleri
2011 Sert Rüzgarlar
2010 De vrais mensonges
2009 Coco avant Chanel
2007 Ensemble, c'est tout
2006 Da Vinci Şifresi
2006 Hors de prix
2005 Rus Bebekler
2005 Joe's Last Chance 
2004 Kayıp Nişanlı
2003 Mutlu Son
2003 Pas sur la bouche
2002 Seviyor... Sevmiyor...
2002 Kirli Tatlı Şeyler
2002 Auberge espagnole
2001 Amélie
2001 Dieu est grand, je suis toute petite
2000 Le battement d'ailes du papillon 
2000 Le libertin 
2000 Épouse-moi 
1999 Voyous voyelles 
1999 Triste à mourir (Kısa Film)
1999 Vénus beauté
1998 La vieille barrière (Kısa Film)
1998 Casting: Archi-dégueulasse (Kısa Film)

Televizyon

2007 Postcards from Buster
1999 Le boiteux
1998 Julie Lescaut
1998 Chaos technique (TV Filmi)
1998 Bébés boum (TV Filmi)
1997 Les Cordier, juge et flic
1997 La vérité est un vilain défaut (TV Filmi)
1996 Coeur de cible (TV Filmi)

Ödülleri

2016 53. Uluslararası Antalya Film Festivali - Onur Ödülü
2000 Prix Suzanne Bianchetti - Gelecek Vaat Eden Genç Sinema Oyuncusu ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Audrey Tautou Fotoğrafları

Audrey Tautou Haberleri