August Diehl

August Diehl

August Diehl
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.1.1976

Doğum Yeri: Berlin, Almanya

Alman yazar, senarist ve oyuncu.

Daha çok polisiye türü filmlerde yer alan oyuncu gerilim-dram türü yapımlarda yer almaktadır. Soysuzlar Çetesi (2009), 23 (1998) ve Ajan Salt (2010) filmleriyle tanınmıştır. Julia Malik ile evlidir ve bir çocuk babasıdır.

Filmografi

2018 Kursk
2018 The Bird Catcher
2017 Midnight Confession (Kısa Film)
2017 Genç Karl Marx
2016 Dark Inclusion
2016 Allied
2015 Mayısın Sevgili Çiçekleri
2015 Dirk Ohm - Illusjonisten som forsvant
2013 Not More Than an Agreement (Kısa Film)
2013 Night Train to Lisbon
2013 Layla Fourie
2013 Frau Ella
2013 The Husband
2012 Die Abenteuer des Huck Finn
2012 Wir wollten aufs Meer
2012 Confession of a Child of the Century
2011 If Not Us, Who?
2010 Ajan Salt
2010 The Coming Days
2009 Inglourious Basterds
2008 Dr. Alemán
2008 Mr. Kuka's Advice
2008 A Woman in Berlin
2008 Buddenbrooks
2008 Where in This World (Kısa Film)
2007 Lichtblick (Kısa Film)
2007 The Counterfeiters
2007 Head Under Water
2006 I Am the Other Woman
2006 Nothing But Ghosts
2006 Slumming
2005 Wattläufer (Kısa Film)
2004 Love in Thoughts
2004 Mouth to Mouth
2004 The Ninth Day
2003 Distant Lights
2003 Anatomy 2
2003 The Birch-Tree Meadow
2002 Tattoo
2002 Haider lebt - 1. April 2021
2001 Love the Hard Way
2000 Kalt ist der Abendhauch
2000 Der Atemkünstler (Kısa Film - Ayrıca Senaryo)
2000 Hilflos (Kısa Film)
1999 Poppen (Kısa Film)
1999 Die Braut
1999 Entering Reality (Kısa Film)
1998 23

Televizyon

2018 Parfüm
2016 Close to the Enemy (Mini Dizi)
2005 Kabale und Liebe (TV Filmi)
2004 Feuer in der Nacht (TV Filmi)

Kitap

2000 Der Atemkünstler

Ödülleri

2009 Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri - En İyi Kadro Performansı, Inglourious Basterds
2005 Alman Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Love in Thoughts
2004 Undine Ödülleri - En İyi Genç Erkek Oyuncu, Love in Thoughts
1999 Alman Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, 23
1998 Bavyera Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, 23

Görev Aldığı Yapımlar

August Diehl Fotoğrafları

August Diehl Haberleri