Avni Yalçın

Avni Yalçın

Avni Yalçın
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1947

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Avni Yalçın, doğumu 1947, Türk sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu olan sanatçı, Dostlar Tiyatrosunda da çalışmış olup, sinema ve dizi filmlerde de rol almaktadır. Hatırla Sevgili'de rol aldığı Şevket karakteri, 60'ların sonlarında kalp krizinden ölmüştür ve Sanatçı diziden ayrılarak Karayılan dizisinin oyuncu kadrosuna katılmıştır. 2009 yılının başında vizyona girecek olan Güz Sancısı filminde Yorgo karakterini canlandırmıştır.
Rol aldığı bazı oyunlar

  Memleketimden İnsan Manzaraları : Nazım Hikmet Ran - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2002
  Uçurtmanın Kuyruğu : Savaş Dinçel - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2001
  Kral Oidipus : Sofokles - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1996
  Aslolan Hayattır : Nazım Hikmet \ Macit Koper - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1994
  Ödüller Kimin : Jean-Noel Fenwıck - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1991
  Buruk Ezgi : Vaclav Havel - Dostlar Tiyatrosu - 1990
  Ağrı Dağı Efsanesi : Yaşar Kemal - İstanbul Şehir Tiyatrosu 1989
  Bay Puntila ile Uşağı Matti  : Bertolt Brecht - Dostlar Tiyatrosu - 1987
  Asiye Nasıl Kurtulur : Vasıf Öngören - Dostlar Tiyatrosu - 1985
  Yalın Ayak Sokrates : Maxwell Anderson - Dostlar Tiyatrosu : 1984
  Galileo Galilei : Bertolt Brecht - Dostlar Tiyatrosu - 1983
  Susuz Yaz (oyun) : Necati Cumalı - İstanbul Şehir Tiyatrosu 1982
  Babanın Gorilleri : Adnan Giz - İstanbul Şehir Tiyatrosu 1979
  Yarısı : Bekir Büyükarkın - İstanbul Şehir Tiyatrosu 1967

Filmografi

  Tatar Ramazan - 2013
  Başka Semtin Çocukları - 2009
  Melekler Korusun - 2009
  Güz Sancısı - 2008
  Karayılan - 2007
  Hatırla Sevgili - 2006
  Seni Çok Özledim - 2005
  Aşk Yolu - 2005
  Ihlamurlar Altında - 2005
  Kurşun Yarası - 2003
  Karakolda Ayna Var - 2000
  Komşu Komşu - 1997
  Kurtuluş - 1996
  Cadı Ağacı- 1994
  Elif Ana - Ayşe Kız - 1987
  Yoksul - 1986
  Yılanların Öcü - 1985
  Hababam Sınıfı Tatilde - 1977

Görev Aldığı Yapımlar

Avni Yalçın Fotoğrafları

Avni Yalçın İle İlgili Haberler

Portreler