Ayberk Pekcan

Ayberk Pekcan

Ayberk Pekcan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.5.1970

Doğum Yeri: Mersin

Türk sinema ve dizi oyuncudur.

Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin'de geçirdi. İlk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Daha sonra İstanbul'da oyunculuk kariyerine başladı.

Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı adlı televizyon dizilerinde ana rollerde oynadı. 2010 yılında başrolünde oynadığı Saç adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. 2012 yılında gösterime giren Aşk ve Devrim adlı sinema filmindeki performansıyla 23. Ankara Uluslararası Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Filmografisi
Sinema
Kış Uykusu (2014) - Hidayet
Aşk ve Devrim (2011) - Pala
Saç (2010) - Hamdi
Ali'nin Sekiz Günü (2008) - Hacı
Neredesin Firuze (2003) - Pislik
Şeytan Bunun Neresinde (2002) - Köy Muhtarı/Terörist Başı
Abdülhamid Düşerken (2002) - Katip Ali Şevki

Dizi
Bir Ask Hikayesi (2013) - Tahsin
Keşanlı Ali Destanı (2011) - Teke Kazım
Kurtlar Vadisi Pusu (2008-2012) - Şemo
Yaprak Dökümü (2007) - Talat
Körfez Ateşi (2005) - Esat
Ihlamurlar Altında (2005) - Ekrem/Aynalı
Emanet ve İhanet (2004) - Ali
Dağlar Dağımdır (2005)
Türkü Filmi (2004)
Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım (2004)
Bir Dilim Aşk (2004) - Bülent
Parmak İzi (2003)
Kurtlar Vadisi (2004) - Doktor
Kampüsistan (2003)
Hayat Bilgisi (2003) - Mustafa
Yarım Elma (2002)
Sırlar Dünyası (2002) - Muammer
Bayanlar Baylar (2002)
Tatlı Hayat (2001)
Çiçek Taksi (1995) - Talat

Ödülleri
23. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü (Aşk ve Devrim)
12. Uluslararası İzmir Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Aşk ve Devrim)
44. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Saç)

Görev Aldığı Yapımlar

Ayberk Pekcan Fotoğrafları

Ayberk Pekcan Haberleri

Portreler


Vizyondakiler