Ayberk Pekcan

Ayberk Pekcan

Ayberk Pekcan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.05.1970

Doğum Yeri: Mersin, Türkiye

Türk oyuncu.

Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin'de geçirdi. İlk ve orta öğrenimini Adana'da, liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Daha sonra İstanbul'da oyunculuk kariyerine başladı.

Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı adlı televizyon dizilerinde ana rollerde oynadı. 2010 yılında başrolünde oynadığı Saç adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. 2012 yılında gösterime giren Aşk ve Devrim adlı sinema filmindeki performansıyla 23. Ankara Uluslararası Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Filmografi

2021 Dilberay
2015 Mustang
2014 Kış Uykusu
2011 Aşk ve Devrim
2010 Saç
2008 Ali'nin Sekiz Günü
2003 Neredesin Firuze
2002 Şeytan Bunun Neresinde
2002 Abdülhamid Düşerken

Televizyon

2017 Diriliş Ertuğrul
2014 Sevdam Alabora
2014 Düşler ve Umutlar
2013 Bir Aşk Hikayesi
2011 Keşanlı Ali Destanı
2012 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Yaprak Dökümü
2005 Körfez Ateşi
2005 Ihlamurlar Altında
2004 Emanet ve İhanet
2005 Dağlar Dağımdır
2004 Kurtlar Vadisi
2004 Türkü Filmi
2004 Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım
2004 Bir Dilim Aşk
2003 Parmak İzi
2003 Kampüsistan
2003 Hayat Bilgisi
2002 Yarım Elma
2002 Sırlar Dünyası
2002 Bayanlar Baylar
2001 Tatlı Hayat
1995 Çiçek Taksi

Görev Aldığı Yapımlar

Ayberk Pekcan Fotoğrafları

Ayberk Pekcan Haberleri