Ayça Bingöl

Ayça Bingöl

Ayça Bingöl
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.1.1975

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve dublaj sanatçısı.

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Bingöl, 1996 yılında Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başlamış, 1998-2000 yılları arasında da konuk oyuncu olarak Tiyatro Fora'da oynamıştır. Reklam filmleri, sinema ve dizilerde rol alan, ayrıca seslendirme sanatçılığı yapan Bingöl, Yeditepe Oyuncuları kadrosunda bulunmuştur. 2007-2008 sezonunda Bana Bir Picasso Gerek adlı oyun ile Duru Tiyatro topluluğuna katılmıştır. Bu oyundaki rolüyle 2008 yılında Tiyatro Tiyatro Ödülleri ve Sadri Alışık Ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2008-2009 sezonunda Tiyatro Stüdyosu'nda Nehrin Solgun Yüzü adlı oyunda rol almıştır.

Filmografi

2018 Müslüm
2013 Benim Dünyam
2011 Ay Büyürken Uyuyamam
2009 Sonsuz
2009 Melekler ve Kumarbazlar
2000 Gözlük (Kısa Film)

Televizyon

2016 Babam ve Ailesi
2014 Benim Adım Gültepe
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2010 Samanyolu
2008 Küçük Kadınlar
2007 Hayat Kavgam
2007 Bıçak Sırtı
2007 Bez Bebek
2006 İki Aile
2006 Taşların Sırrı
2004 Yadigar
2006 Sihirli Annem
2002 Anne Babamla Evlensene
2000 Evdeki Yabancı
1999 Sır Dosyası
1999 Ah Bir Zengin Olsam
1996 Tatlı Kaçıklar
1995 Çiçek Taksi
1993 Süper Baba

Seslendirme

2015 Bilal: Özgürlüğün Sesi
2012 Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları
2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu
2009 Melekler ve Şeytanlar
2009 Buz Devri 3 : Dinozorların Şafağı
2007 Red Kit: Batıya Hücum
2007 Beowulf: Ölümsüz Savaşçı
2007 28 Hafta Sonra
2006 Orman Çetesi
2006 Fare Şehri
2006 Buz Devri 2: Erime Başlıyor
2005 Kebab Connection
2004 Scooby Doo 2: Canavarlar Kaçtı
2004 Köpekbalığı Hikayesi
2004 Hayatın Benim
2003 Nemo: Kayıp Balık
2002 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 Peter Pan Varolmayan Ülke'de
2002 Define Gezegeni
2001 Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
2001 Harry Potter ve Felsefe Taşı
2001 Atlantis: Kayıp İmparatorluk
1999 Astronotun Karısı

Televizyon

2004 Lost
2004 Haziran Gecesi
2002 Kınalı Kar
2002 Asmalı Konak
1999 Deli Yürek

Ödülleri

2012 3. Antalya Televizyon Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki
2011 38. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki
2008 Tiyatro Tiyatro Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Bana Bir Picasso Gerek
2008 Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Bana Bir Picasso Gerek

Görev Aldığı Yapımlar

Ayça Bingöl Fotoğrafları

Ayça Bingöl Haberleri