Aydoğan Oflu

Aydoğan Oflu

Aydoğan Oflu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.5.1972

Ölüm Tarihi: 6.3.2011

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

1972 yılında İstanbul Fatih'te doğan Erkan Aydoğan oflu 1973 yılında ailesiyle beraber Almanya'ya yerleşti. Almanya'da kaynakçılık meslek lisesini bitirerek iki sene tersanelerde çalıştı.

1993 yılında Türkiye'ye dönerek askerliğini yapan oyuncu, dergi dağıtımı, turizm, oto alım -satım, tamir işleri ile uğraştı ve spor hocalığı yaptı.

1999 yılında bir boksörü canlandırdığı ilk reklam filminde oynadı, Turkcell'in bu reklam filmi Newyork'ta ödül aldı.

Çeşitli reklam filmlerinde rol almasının ardından, Reha Erdem'in yönettiği 'Korkuyorum Anne' adlı uzun metrajlı filmde 'Aytekin' karakterini canlandırdı. Bu filimdeki performansı Medyapım genel müdürlerinden Fatih Aksoy tarafından beğenilince kendisine diğer projelerde rol alma fırsatı sunuldu.

Meltem Kayalı'nın yapımcılığını, Bülent İşbilen’in yönetmenliğini üstlendiği ' Aşk Oyunu' adlı dizide 'Kurti' tiplemesiyle ekranlara geldi. Bu dizi kendisinin Türkiye’de herkes tarafından tanınmasını sağladı.

Oyuncu 2. projesi olan 'Yinede Aşığım' adlı dizide Haluk Bilginer,Şevval Sam,Dolunay Soysert,Hakan Akın,Selin Denizli, Zeynep Eylem Şenkal ve Dursun Ali Sağıroğlu ile dizi çekimlerine devam etmekte olup aynı zamanda bir Medyapım projesi olan ve muhteşem bir kadro ile çalıştığı 'Kısık Ateşte 15 Dakika' adlı sinema filminde rol aldı.

Aydoğan Oflu 6 Mart 2011 günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmiştir.

Filmografisi

  • Çakallarla Dans, 2010
  • Küstüm Çiçeği, 2010
  • Ezel, 2009
  • Sıkı Dostlar, 2009
  • Plajda, 2008
  • Gece Gündüz, 2008
  • Ece, 2008
  • Türk Usulü, 2008
  • Pars Narkoterör, 2007
  • Kısık Ateşte 15 Dakika, 2006
  • Tarık ve Diğerleri, 2006
  • Aşk Oyunu, 2005
  • Yine de Aşığım, 2005
  • Beşinci Boyut, 2005
  • Korkuyorum Anne, 2004

Görev Aldığı Yapımlar

Aydoğan Oflu Haberleri