Ayhan Taş

Ayhan Taş

Ayhan Taş
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.6.1971

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk oyuncu.

İlk yılları

İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamladı. Ayhan Taş, tiyatrodan önce 1993-1995 yılları arasında şiir topluluğu çalıştırıcılığı ve Edirne Dost FM'de radyo programcılığı ve sunuculuğu yaptı.

Tiyatro geçmişi

1997 yılında tiyatroya başladı ve Arayış Tiyatro Topluluğu bünyesinde Melih Cevdet Anday'ın İçerdekiler adlı oyununda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'ne girdi. Ertesi yıl Prof.Dr Sevinç Sokullu önderliğinde yaratıcı drama çalışmaları yaptı. 2001 yılında önce Doç.Dr Tülin Sağlam önderliğinde yaratıcı drama çalışmaları yaptı daha sonra önceden arkadaşı olan Yiğit Arı ve DTCF Tiyatro Bölümü'nde tanıştığı 4 arkadaşıyla beraber Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurdu. Aynı yıl Ankara Batıkent Lisesi'nde tiyatro çalıştırıcılığı yaptı. Bu grup daha sonra İstanbul'a taşındı. Bu grupla beraber Türkiye'ye Tiyatro Sporunu getirdi. Gösteriler yaparak herkesin beğenisini kazandı. Hala grupla beraber İstanbul'da Hayalhane'de gösterilerine devam etmektedir. Ayrıca Fox'ta yayınlanan Anında Görüntü Show isimli televizyon programıyla Doğaçlama Tiyatroyu ekranlara taşımıştır. Kardeş Payı adlı dizide, oto tamircisi Sezai karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Göktaşı
2018 Gürbüz: Hadi Allah'a Emanet
2018 Döndüm Ben
2018 Arapsaçı
2018 Dua Et Kardeşiz
2017 Seni Gidi Seni
2017 Kardeşim Benim 2
2017 Sinyalciler: Son Akşam Yemeği
2017 Dört Köşe
2016 Çalgı Çengi İkimiz
2016 New York Masalı
2016 Kaçma Birader
2016 Bir Baba Hindu
2016 Bayram Abi
2016 Babaların Babası
2015 Yusuf ve Yusuf
2015 Düğün Dernek 2: Sünnet
2014 İnşaat 2
2014 Çarşı Pazar
2013 Sürgün İnek
2010 7 Avlu

Televizyon

2017 Türk Malı
2016 Çetin Ceviz 2 (TV Filmi)
2016 Çetin Ceviz (TV Filmi)
2016 Hayatımın Aşkı
2015 Kardeş Payı
2012 İşler Güçler
2008 Anında Görüntü Show
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir

Tiyatro

2003 Carrar Ana'nın Silahları
2002 Haldun Taner Kabare
2001 Ferhat ile Şirin - Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü
2000 Ayı - Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü
2000 Katerina Blum'un Çiğnenen Onuru ve Tanrılar Erkek Olunca - Ankara Devlet Tiyatroları
1999 Demirin Fiyatı Nedir? - Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü
1998 Cumhuriyete Selam - Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü
1998 Körler - Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü
1998 Tütüncü Dükkanı - Ankara Devlet Tiyatrosu
1997 İçerdekiler - Arayış Tiyatro Topluluğu

Görev Aldığı Yapımlar

Ayhan Taş Fotoğrafları

Ayhan Taş Haberleri