Ayşe Kökçü

Ayşe Kökçü

Ayşe Kökçü
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1955

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Ayşe Kökçü,   (Önceki soyadı: Sarıkaya),   (d. 1955, İstanbul),   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
Biyografi

İstanbul Belediye Konservatuvarı'ndaki eğitiminin ardından Şehir Tiyatroları kadrosuna katılan sanatçı, tiyatro çalışmalarının yanı sıra sinema ve televizyon filmlerinde de rol almaktadır. Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olan Avni Yalçın'la ve tiyatrocu Salih Sarıkaya ile evlenip ayrılmıştır. Bizimkiler dizisindeki Nazan karakteriyle tanınan Kökçü, tiyatro ve tv dışında, sinema filmlerinde de rol almıştır.
Rol aldığı bazı oyunlar

  Size Öyle Geliyorsa Öyledir
  Bir Başkası
  Lüküs Hayat
  Kanlı Nigar
  Vanya Dayı
  Çulsuzlar

Filmografisi

  Kardeş Payı - 2014
  Yalancı Yarim - 2006
  Eylül - 2005
  Nefes Nefese - 2005
  Yazlıkçılar - 1993
  Bizimkiler - 1989
  Aşık Oldum - 1985
  Çıplak Vatandaş - 1985

Görev Aldığı Yapımlar

Ayşe Kökçü Fotoğrafları

Ayşe Kökçü Haberleri

Portreler