Aysun Güven

Aysun Güven

Aysun Güven
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.10.1954

Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu. 

Asıl adı Aysun Denemeç'tir. 1954 yılında Eskişehir'de doğan Güven, daha sonra ailesi ile beraber Yalova'ya yerleşti. Ortaokulu orada okudu. Lisede eğitimini bırakıp İstanbul'a geldi. 1971 yılında sinemaya başladı.

Türk sinemasında birçok filmde oynamıştır. 2014 yılından bu yana Kanal 7 Televizyonunda yayınlanan Elif isimli dizide Aliye Hanım karakterini oynamaktadır. 2 çocuk annesidir.

Filmografi

2018 El Ummar
2017 Papatya
2017 Göç Yolu - Elveda Balkanlar
2014 Adanalı Meryem
2013 Pir u Paklar
2009 Çığlık Çığlığa Bir Sevda
2008 İdam
2008 Dokunmayın Ağaçlarıma
2006 Salak Oğlan
2006 Anka Kuşu
2005 Töre
2002 Hayal Avcıları
2001 Dava / Doz
1980 Banker Bilo
1978 Baskın(Kısa Film)
1977 Yaşamak Güzel Şey
1977 Eşref
1977 Dokunmayın Dünyama
1977 Cemal
1977 Bir Yiğit Gurbete Gitse
1977 Belki Bir Gün
1977 Affedilmeyen
1976 Şok
1976 Zühtü
1976 Unutamam Seni
1976 Silah Kardeş Elinde
1976 Parola Kartal
1976 Oldu Olacak
1976 O Biçim Miras
1976 Mahallede Şenlik Var
1976 Kurban Olayım
1976 Korkunç Şüphe
1976 Kartal Pendik Gittik Geldik
1976 Kader Bu
1976 Hınç
1976 Günahkar
1976 Darbe
1976 Dar Geçit
1976 Bitirim Hüsnü / Fakirin Kaderi
1976 Ah Dede Vah Dede
1975 İnce Memed Vuruldu
1975 Çin İşi Japon İşi
1975 Yaşamak Daha Zor
1975 Televizyon Çocuğu
1975 Oy Emine
1975 Gariban Şakir
1975 Evde Kalmış Kızlar
1975 Bu Osman Başka Osman
1975 Bir Araya Gelemeyiz
1974 Tutku
1974 Sokak Şarkıcıları
1974 Gün Akşam Oldu
1974 Dövüşe Dövüşe Öldüler
1974 Dertli Gelin Şirvan
1974 Beyto
1974 Bacım
1974 Asılacak Adam
1973 Yaban
1973 Vur Emri
1973 Meyro
1973 Hudutların Kartalı
1972 Korkusuz Aşıklar
1972 Irmak
1971 İdamlık
1971 Tehlikeyi Severim
1971 Kaçaklar
1971 Hicran
1971 Beyoğlu Güzeli
1971 Adaletin Bu mu Dünya?

Televizyon

2014 Elif
2012 Peygamberin Kılıçları (TV Filmi)
2010 Fatmagül'ün Suçu Ne?
2009 Kış Masalı
2009 Yıkılan Yuva (TV Filmi)
2008 Doktorlar
2007 Hak Yolu (TV Filmi)
2007 Göbek Bağı (TV Filmi)
2007 Sabit Efendi (TV Filmi)
2006 Babam Annem Oldu (TV Filmi)
2006 Öteki Oğul (TV Filmi)
2006 Susuzluk (TV Filmi)
2006 Annenin Oyunu (TV Filmi)
2005 Bir Sepet Elma (TV Filmi)
2005 Kenger 2 (TV Filmi)
2005 Kenger (TV Filmi)
2005 Denizin Dibinde Hatçem (TV Filmi)
2005 Beyaz Giyme Toz Olur (TV Filmi)
2004 Harput Güneşi
2004 Brindar (TV Filmi)
2004 Adana'dan Bir Kız Geçti (TV Filmi)
2003 Bir Yıldız Tutuldu
2003 Toprağa Kan Düştü (TV Filmi)
2002 Sırlar Dünyası
2002 Yaralı (TV Filmi)
1998 Aynalı Tahir

Görev Aldığı Yapımlar

Aysun Güven Fotoğrafları

Aysun Güven Haberleri