Ayten Erman

Ayten Erman

Ayten Erman
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.11.1935

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Ayşen Gruda ve Ayben Erman'ın ablasıdır. Tosun Paşa, En Büyük Şaban, Şendul Şaban gibi filmlerin yanında Kenan Büke Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu ve birçok özel tiyatro ve müzikallerde roller almıştır. Şemsi İnkaya ile evliliğinden bir çocuğu vardır. Cennet Mahallesi (2004), Kaygısızlar (1994) ve Bombacı (1988) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

1989 Şahane Evlilik
1989 Serseri Aşıklar
1989 Lambada
1989 Beyoğlu'nun Arka Yakası
1988 Bombacı
1988 Kara Zindan
1988 Bıçkın
1987 Annem / Bırakmam Seni
1987 Temas
1986 Yaygara 87
1986 Şen Dul Şaban
1986 Hayroş
1985 Gurbetçi Şaban
1985 Ekmek Elden Su Gölden
1984 Geçim Otobüsü
1984 En Büyük Şaban
1983 Şekerpare
1983 Yorgun
1983 Şalvar Davası
1983 Baş Belası
1982 Nikah Masası
1982 Berduşlar
1982 İffet
1982 Gülsüm Ana
1976 Tosun Paşa
1976 Güngörmüşler
1976 Aile Şerefi
1972 Ay Aman Of

Televizyon

2009 Arka Sokaklar
2007 Cennet Mahallesi
2006 Sihirli Annem
2004 En İyi Arkadaşım
2002 Sır Kapısı
2001 Şen Kahkahalar
2001 Tatlı Hayat
2001 Dadı
2001 Çılgın Bediş
2000 Midas'ın Düşü
2000 Paşa Baba Konağı
1999 Bücür Cadı
1997 Kaygısızlar
1996 Tatlı Kaçıklar
1996 Köşe Kapmaca
1995 Çiçek Taksi
1995 Reyting Hamdi
1993 Cümbüş Sokak
1991 İbret (TV Filmi)
1989 Hisseli Harikalar Kumpanyası
1987 Mesela Muzaffer
1985 Bugünün Saraylısı (Mini Dizi)
1985 Acımak
1981 Hisseli Harikalar Kumpanyası (Mini Dizi)
1979 Tatlı Çarşamba

Görev Aldığı Yapımlar

Ayten Erman Fotoğrafları

Ayten Erman Haberleri