Ayten Uncuoğlu

Ayten Uncuoğlu

Ayten Uncuoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.5.1946

Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. İlk defa 1988'de Bir Tren Yolculuğu adlı filmde görünen sanatçı, asıl çıkışını ise 1996'da Çılgın Bediş ile yapmıştır. Bu dizide okul müdiresini canlandıran sanatçı, daha sonra, 2003'te Aliye adlı dizide oynamıştır. 2008'de Aşk Tutulması isimli sinema filminde oynamıştır. Sanatçı daha sonra Kavak Yelleri'nde Mine rolünün anneannesi rolünü oynamıştır.

Filmografi


2017 Öteki Taraf
2015 Son Mektup
2015 Sol Şerit
2015 Misafir
2014 Olur Olur!
2013 Özür Dilerim
2013 Yarım Kalan Mucize
2013 Kadın İşi: Banka Soygunu
2013 Gelmeyen Bahar
2013 Benimle Oynar mısın?
2011 Eylül
2010 Kurtlar Vadisi Filistin
2010 Rina
2009 Başka Dilde Aşk
2009 Usta
2008 Gökten Üç Elma Düştü
2008 Aşk Tutulması
2006 Sis ve Gece
2006 Janjan
2001 Yeşil Işık
2001 Maruf
2000 Can ile Canan (Video Filmi)
1999 Eylül Fırtınası
1998 Kaçıklık Diploması
1997 Sır (Kısa Film)
1995 Yer Çekimli Aşklar
1994 Babam Askerde
1993 Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar
1992 Çıplak
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
1991 İlk Aşk
1990 Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu
1989 Tiyatro Belgeseli

Televizyon

2017 Meryem
2016 Hanım Köylü
2016 Hangimiz Sevmedik
2016 Aşk ve Mavi
2015 Çelo (TV Filmi)
2015 Mutlu Ol Yeter
2015 Eve Dönüş
2014 Aşkın Kanunu
2014 Ağlatan Dans
2013 20 Dakika
2011 Sensiz Olmaz
2007 Kavak Yelleri
2006 Dilekler Zamanı (TV Filmi)
2004 Tam Pansiyon
2004 Haziran Gecesi
2004 Avrupa Yakası
2004 Aliye
2003 Hürrem Sultan
2003 Estağfurullah Yokuşu
2002 Emanet (TV Dizisi)
2002 Derya & Deniz
2002 Canım Kocacığım
2001 Nisan Yağmuru
2000 Dadı
1999 Dilber (TV Filmi)
1996 Çılgın Bediş
1989 Ayaşlı ve Kiracıları
1988 Bir Tren Yolculuğu (TV Filmi)

Ödülleri

1994 16. SİYAD Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Çıplak

Görev Aldığı Yapımlar

Ayten Uncuoğlu Fotoğrafları

Ayten Uncuoğlu Haberleri