Ayten Uncuoğlu

Ayten Uncuoğlu

Ayten Uncuoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.5.1946

Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. İlk defa 1988'de Bir Tren Yolculuğu adlı filmde görünen sanatçı, asıl çıkışını ise 1996'da Çılgın Bediş ile yapmıştır. Bu dizide okul müdiresini canlandıran sanatçı, daha sonra, 2003'te Aliye adlı dizide oynamıştır. 2008'de Aşk Tutulması isimli sinema filminde oynamıştır. Sanatçı daha sonra Kavak Yelleri'nde Mine rolünün anneannesi rolünü oynamıştır. Bu dizide iyi karakterli birini canlandırmaktadır.


Filmografisi

2000'ler

  • Sensiz Olmaz, 2011
  • Eylül, 2011
  • Kurtlar Vadisi Filistin, 2010
  • Rina, 2009
  • Başka Dilde Aşk, 2009
  • Aşk Tutulması, 2008
  • Gökten Üç Elma Düştü, 2008
  • Usta, 2008
  • Kavak Yelleri, 2007
  • Sis ve Gece, 2006
  • Janjan, 2006
  • Avrupa Yakası, 2004
  • Tam Pansiyon, 2004
  • Haziran Gecesi, 2004
  • Aliye, 2004
  • Kırık Ayna, 2003
  • Hürrem Sultan, 2003
  • Estağfurullah Yokuşu, 2003
  • Canım Kocacığım, 2002
  • Emanet, 2002
  • Derya & Deniz, 2002
  • Maruf, 2001
  • Tatlı Hayat, 2001
  • Yeşil Işık, 2001
  • Nisan Yağmuru, 2001
  • Dadı, 2000

1990'lar

  • Eylül Fırtınası, 1999
  • Dilber, 1999
  • Kaçıklık Diploması, 1998
  • Sır, 1997
  • Çılgın Bediş, 1996
  • Yer Çekimli Aşklar, 1995
  • Babam Askerde, 1994
  • Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar, 1993
  • Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri, 1992
  • Çıplak, 1992
  • İlk Aşk, 1991
  • Soğuktu Ve Yağmur Çiseliyordu, 1990

1980'ler

  • Ayaşlı ve Kiracıları, 1989
  • Tiyatro Belgeseli, 1989
  • Bir Tren Yolculuğu, 1988

Görev Aldığı Yapımlar

Ayten Uncuoğlu Fotoğrafları

Ayten Uncuoğlu İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler