Azra Akın

Azra Akın

Azra Akın
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.12.1981

Doğum Yeri: Almelo, Hollanda

Türk manken, model ve oyuncu. Akın, 2002 Türkiye güzeli seçilmiş ve ardından da 2002 Miss World'de Dünya güzeli unvanını kazanmıştır.

Aile yaşamı

Babası aslen Uşak'ın Karahallı ilçesinden bir zamanlar Eskişehirspor'da futbol oynamış Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun ve şimdi tercümanlık yapan Nazım Akın, annesi ise Afyon'un Emirdağ ilçesinden Hollanda'da öğretmenlik yapan Ayda Akın'dır. Aile 1971 yılında Hollanda'ya yerleşmiştir. Akın'ın kendisinden iki yaş küçük Doruk adlı bir kız kardeşi vardır.

Azra Akın, Hollanda'da bale, resim ve müzik gibi sanat dallarında eğitim görmüştür.

Tanınma dönemi

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağında birincilik kazanmıştır. Daha sonra 2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. Bu yarışma sonucu Miss World yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. İlk olarak Nijerya'da düzenlenmesi planlanan yarışma, bu ülkede Amina Lawal adlı kadının evlenmeden çocuk sahibi olması ve bunun sonuncunda ölümle cezalandırılmasını protesto için birçok ülke tarafından boykot edilme tehlikesiyle karşılaşınca Londra'ya alınmıştır. Yarışma sonucunda Miss World unvanını 1932'de Keriman Halis'in ardından Türkiye'ye ikinci defa getiren kişi olmuştur. Bu unvan 1954'te bir Mısırlı güzele verilen dünya güzelliği ödülünden bu yana nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gitmemişti.

Manken-modellik yapmaya devam eden Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

Filmografi

2017 Her Şey Mümkün
2014 Çilek
2010 Peşpeşe
2006 İlk Aşk
2004 Anlat İstanbul

Televizyon

2015 Poyraz Karayel
2014 Arkadaşım Hoşgeldin (TV Programı)
2013 Galip Derviş
2012 Muck
2012 Yalan Dünya
2011 Geniş Aile
2009 Ayrılık
2009 Ah Kalbim
2008 Sen Harikasın
2008 Rüzgar
2007 Oyun Bitti
2005 Teberik Şanssız (TV Filmi)
2004 Yağmur Zamanı

Görev Aldığı Yapımlar

Azra Akın Fotoğrafları

Azra Akın Haberleri