Azra Deniz Okyay

Azra Deniz Okyay

Azra Deniz Okyay
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.01.1983

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Hayaletler (2020), Küçük Karabalıklar (2013) ve Aslanlar ve Ceylanlar (2017) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Hayaletler
2017 Aslanlar ve Ceylanlar
2016 Sulukule mon amour (Kısa Belgesel)
2013 Küçük Karabalıklar (Kısa Film)
2007 Ayrılık (Kısa Film)
2006 La clowne (Kısa Belgesel)
2004 La sépa-ration (Kısa Film)
2002 Cengiz (Kısa Film)

Yapımcı

2013 Küçük Karabalıklar (Kısa Film)
2007 Ayrılık (Kısa Film)
2006 La clowne (Kısa Belgesel)

Senaryo

2020 Hayaletler
2017 Aslanlar ve Ceylanlar
2013 Küçük Karabalıklar (Kısa Film)
2007 Ayrılık (Kısa Film)
2006 La clowne (Kısa Belgesel)

Oyuncu

2013 Küçük Karabalıklar (Kısa Film)
2007 Ayrılık (Kısa Film)

Ödülleri

2014 !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali - En İyi Kısa Film Ödülü, Küçük Kara Balıklar
2014 Barselona Bağımsız Filmler Festivali - En İyi Görüntü, Küçük Kara Balıklar
2014 Hangi İnsan Hakları Film Festivali - En İyi Kısa Film, Küçük Kara Balıklar
2020 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yönetmen Ödülü, Hayaletler
2020 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Film Ödülü, Hayaletler
2020 Varşova Film Festivali - Genç FIPRESCI En İyi Film Ödülü, Hayaletler
2020 Uluslararası Venedik Film Festivali - Büyük Ödül, Hayaletler

Görev Aldığı Yapımlar

Azra Deniz Okyay Fotoğrafları

Azra Deniz Okyay Haberleri