Barış Atay Mengüllü

Barış Atay Mengüllü

Barış Atay Mengüllü
Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 22.9.1981

Doğum Yeri: Wilhelmshaven, Almanya

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu, yönetmen.

1981'de Almanya'da doğan Mengüllü, buradan sonra 1999 yılına kadar Antakya'da yaşamıştır. 18 yaşını doldurduktan sonra üniversite için yolu Adana'ya düşen Mengüllü, Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde okumaya başlamıştır. Ancak öğreniminin son yılında tiyatroya olan düşkünlüğü ve yeteneğinden dolayı okulu bırakmış ve İstanbul'a giderek Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümü sınavlarını geçerek bu üniversitenin tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Barış Atay Mengüllü, daha önce Hacı ve Şöhret adlı dizilerde oynamıştır. Ayrıca Kavuk ve Zincirbozan adlı filmlerde de rol almıştır. Ancak asıl dikkatleri üstüne çektiği rol, Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Saffet karakteridir.

8 Mart 2013'te Beste Sultan Kasapoğulları ile evlenmiştir.

22 Kasım 2013'te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış, 3 gün sonra serbest bırakılmıştır.

Filmografi

2016 Damat Koğuşu
2015 Köpek
2015 Eksik (Ayrıca Yönetmen)
2011 Güzel Günler Göreceğiz
2007 Zincirbozan
2006 Kabuk

Televizyon

2012 Şubat
2012 Hayat Devam Ediyor
2011 Arka Sıradakiler
2006 Şöhret
2002 Aşk ve Gurur

Görev Aldığı Yapımlar

Barış Atay Mengüllü Fotoğrafları

Portreler