Barış Falay

Barış Falay

Barış Falay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.04.1972

Doğum Yeri: Balıkesir, Türkiye

Türk oyuncu.

Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü mezunudur. Çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında kuruluş sınavıyla beraber İzmit Şehir Tiyatrosu sanatçısı oldu. “Hamlet” ile başlayan bu serüven, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak sürdü. “Deniz Kızı Masalı” ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunları yönetti. Tiyatronun bünyesindeki tiyatro okulunda eğitmenlik yaptı.

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yapmıştır. 2009'dan 2011'e kadar süren Ezel dizisinde “Kerpeten – Ali Kırgız” rolünü canlandırmıştır. Bu rol ile birçok kişinin beğenisini kazanan Barış Falay Magazinciler Derneği tarafından En İyi Erkek Oyuncu seçilmiştir. Ezel (2009-2011), Medcezir (2013-2015) ve Al Yazmalım (2011-2012) gibi yapımlarla tanınmış ve sevilmiştir.

Filmografi

2008 Kirpi
2021 Sen Ben Lenin
2011 Ya Sonra?
2009 İstanbul Çocukları
2008 Şeytanın Pabucu
2007 Amerikalılar Karadeniz'de (Seslendirme)

Televizyon

2021 Menajerimi Ara
2017 Paramparça
2015 Medcezir
2012 Al Yazmalım
2011 Ezel
2008 Çemberin Dışında
2006 Bebeğim (Mini Dizi)
2006 Aliye
2004 Karım ve Annem (Mini Dizi)
2002 Yarım Elma
2002 Kuzenlerim
2001 Bizim Çocuklarımız
2001 90-60-90
2001 Tatlı Hayat
2001 Dadı
1995 Çiçek Taksi

Görev Aldığı Yapımlar

Barış Falay Fotoğrafları

Barış Falay Haberleri