Barış Falay

Barış Falay

Barış Falay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.4.1972

Doğum Yeri: Balıkesir, Türkiye

Barış Falay Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünü bitirmiştir.Çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’ nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında kuruluş sınavıyla beraber İzmit Şehir Tiyatrosu sanatçısı oldu. “Hamlet” ile başlayan bu serüven, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak sürdü. “Deniz Kızı Masalı”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunları yönetti. Tiyatronun bünyesindeki Tiyatro Okulunda eğitmenlik yaptı.Tiyatro hayatına Kocaeli Büyükşehir Tiyatrosunda devam etmektedir.

 

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yapmıştır. 2009'dan 2011'e kadar süren Ezel dizisinde “Kerpeten – Ali Kırgız” rolünü canlandırmıştır. Bu rol ile birçok kişinin beğenisini kazanan Barış Falay Magazinciler Derneği tarafından En İyi Erkek Oyuncu seçilmiş ve hakettiği saygıyı ve değeri görmeye başlayıp önemli aktörlerden biri haline gelmiştir.Oyuncu şuanda Eylül 2011'de yayınlanmaya başlayan Al Yazmalım dizisinde Cemşid rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

  • Al Yazmalım, 2011
  • Ya Sonra, 2011
  • Ezel, 2009
  • İstanbul Çocukları, 2009
  • Şeytanın Pabucu, 2008
  • Kirpi, 2008  
  • Çemberin Dışında, 2007
  • Bebeğim, 2006
  • Karım ve Annem, 2004
  • Aliye, 2004
  • Yarım Elma, 2002
  • Kuzenlerim, 2002
  • 90-60-90, 2001 
  • Bizim Çocuklarımız, 2001  
  • Tatlı Hayat, 2001
  • Dadı, 2001
  • Çiçek Taksi, 1995

Görev Aldığı Yapımlar

Barış Falay Fotoğrafları

Barış Falay İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler