Barkhad Abdi

Barkhad Abdi

Barkhad Abdi
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.4.1985

Doğum Yeri: Mogadişu, Somali

Somalili oyuncu.

İlk filmi Captain Phillips’teki Abduwali Muse rolüyle bilinen ve bu filmdeki oyunculuğuyla 86. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Hayatı

Barkhad Abdi, 1985 yılında Somali'nin başkenti Mogadişu'da doğdu. Yedi yaşındayken ailesi Somali'deki iç savaştan kaçarak Yemen'e yerleştiler. 1999'da Abdi 14 yaşındayken aile Minneapolis'e göç etti. Ardından Minneapolis'in dört buçuk saat kuzeybatısındaki Minnesota State University Moorhead'de mühendislik kurslarına katıldı. Film endüstrisine girmeden önce bir akrabasının özel şoförlük şirketinde limuzin şoförü olarak çalıştı.

Kariyeri

Abdi, Captain Phillips’te rol aldığı sırada şoförlüğe devam ediyordu. Bu filmden önce herhangi bir oyunculuk deneyimi ve oyuncu olma gibi bir arzusu yoktu. Sadece arkadaşlarıyla müzik videoları çekerek kayıt ve kurgu yapmıştı. Barkhad Abdi filmde Somalili bir korsan çetesinin elebaşı olan Abduwali Muse'yi canlandırdı. Filmdeki başarılı performansıyla aralarında Akademi ve BAFTA olmak üzere birçok festivalde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi.

Filmografi

2018 The Extraordinary Journey of the Fakir
2017 Dabka
2017 Extortion
2017 Good Time
2017 Blade Runner 2049
2016 Grimsby
2015 Eye in the Sky
2013 Captain Phillips

Televizyon

2015 Hawaii Five-0
2016 Family Guy (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Barkhad Abdi Fotoğrafları

Barkhad Abdi Haberleri

Portreler