Başak Parlak

Başak Parlak

Başak Parlak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.11.1989

Doğum Yeri: Tekirdağ, Türkiye

Türk oyuncu ve manken.

Maltepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümü mezunudur. 2007 yılında rol aldığı Fikrimin İnce Gülü ve ardından 2008 yılında başrol oynadığı Serçe dizisiyle adını duyurdu. 2017 yılında Kış Güneşi dizisinde Seda karakterini canlandırdı.

2013 yılında Şevkat Yerimdar ve 2016'da devam filmi Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok'ta Esin karakterini canlandırdı. Hemen ardından 2017'de yayımlanmaya başlayan Şevkat Yerimdar televizyon dizisinde de aynı karakteri canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Bebek Geliyorum Demez
2015 Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok
2013 Şevkat Yerimdar
2013 Neva
2010 Mahpeyker: Kösem Sultan
2009 SüpüRRR

Televizyon

2017 Şevkat Yerimdar
2016 Kış Güneşi
2015 Bir Deniz Hikayesi
2014 Sevdam Alabora
2014 Bana Adını Sor
2014 Bugünün Saraylısı
2012 Yamak Ahmet
2011 Sırat
2011 Papatyam
2009 Uygun Adım Aşk
2008 Serçe
2008 Doktorlar
2007 Memleket Hikayeleri - Sevmişim Vermiyorlar (TV Filmi)
2007 Fikrimin İnce Gülü
2007 Büyük Buluşma
2006 Memleket Hikayeleri: Evlerinin Önü Mersin (TV Filmi)
2006 Memleket Hikayeleri - Arda Boyları (TV Filmi)
2006 Geceler Yarim Oldu (TV Filmi)
2005 Emret Komutanım
2005 Beşinci Boyut
2005 Acı Hayat
2004 Ayışığı Neredesin
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı

Görev Aldığı Yapımlar

Başak Parlak Fotoğrafları

Başak Parlak Haberleri