Bekir Aksoy

Bekir Aksoy

Bekir Aksoy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.03.1969

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu. 

Tam adı Bekir Sıtkı Aksoy'dur. 1992 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezun oldu. 19-20 yaşında iken konservatuvarın ilk yılında Devlet Tiyatrosu'nda Cüneyt Gökçer ile beraber 'Damdaki Kemancı' oyununda küçük bir rol oynadı. Sonra Haluk Kurtoğlu ile 'Tohum ve Toprak'ta yine küçük bir rolü oldu. Kenan Işık'ın yönetiminde yine ufak bir rolde oynadıktan sonra Devlet Tiyatrosu'nda sahne tozunu yutmuş oldu.

İki sene Dormen Tiyatrosu, iki sezon Gülriz Sururi ve arkasından altı sene Kent Oyuncuları'nda oynadı. Kenterler'de Müşfik Kenter'le beraber oynadığı 'Helen Helen' adlı iki kişilik oyun, 'Yolun Yarısı', 'Uşak Ne Gördü?', 'Sokak Kızı İrma', 'Ver Elini Broadway' ve 'Çok Uzak Fazla Yakın' gibi oyunlar bazılarıdır.

2009 yılında 13. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Koca Bir Aşk Çığlığı oyunuyla 'Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu' ödülünü kazandı.

2013 yılında evlendiği Derya Çavuşoğlu'ndan 2017 yılında boşandı.

Filmografi

2018 Chef
2018 Kafalar Karışık
2017 Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?
2003 Ömerçip
2002 Aşkları Ege'de Kaldı
2002 Abdülhamit Düşerken

Televizyon

2021 Olağan Şüpheliler
2021 Akrep
2015 Aşk Zamanı
2013 Salih Kuşu
2012 Hayatımın Rolü
2012 Ben Bilmem Eşim Bilir (TV Programı)
2011 Yahşi Cazibe
2010 Türk Malı
2008 İpucu Kriminal
2008 Doktorlar
2004 Omuz Omuza
2004 Kadirşinas
2000 Bir Demet Yerli Film
2000 Bir Demet Kahkaha
2000 Ağlayan Kadın (TV Filmi)
1999 Şampiyon (TV Filmi)
1999 Kurtlar Sofrası
1999 Bize Ne Oldu?
1997 Yasemin
1997 Sakin Kasabanın Kadını (TV Filmi)
1997 Böyle mi Olacaktı?
1996 Nefes Alamıyorum (TV Filmi)
1995 Çiçek Taksi
1994 Zirvedekiler
1993 Yaz Evi

Görev Aldığı Yapımlar

Bekir Aksoy Fotoğrafları

Bekir Aksoy Haberleri