Ben Affleck

Ben Affleck

Ben Affleck
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 15.8.1972

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Benjamin Géza Affleck'tir. Babası öğretmenlik, uyuşturucu yardım terapistliği ve daha birçok başka mesleklerde yer almış. Annesi ise Harvard Üniversitesi mezunu bir öğretim görevlisidir. Aktörlüğe çocukluktan başlayan Ben devlet kanalı olan PBS'in çeşitli şovlarında rol almıştır. Küçük erkek kardeşi Casey Affleck de oyuncudur.

1998 yılında Good Will Hunting filmi ile Matt Damon ile birlikte En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'nü ve En İyi Senaryo Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. 2006 yapımı Hollywoodland filmi ile Venedik Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü (Volpi Cup) almış ve Altın Küre'ye en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterilmiştir. Son yıllarda sessiz kalan oyuncu sinemaya 2009 yılında 'He is Just Not That into You' filmi ile geri dönüş yapıp, eleştirmenlerden değişik yorumlar almıştır. Bu film dünya çapında 165 milyon dolar gişe hasılatı yapmıştır. Yakın arkadaşı Matt Damon gibi Ben Affleck de çeşitli insanî kuruluşlarla çalışıp bağışlarda bulunur. 2006 yılında ise ABC televizyonuna çıkıp Kongo'da olan iç savaşlar hakkında insanlara bilgi vermiş ve yardım çağrısında bulunmuştur. Ayrıca göçmenler hakkında da bir filmde rol almıştır.

2005-2015 yılları arasında Jennifer Garner ile evli olan oyuncu, 10. evlilik yıl dönümünden bir gün sonra boşanma kararı aldıklarını açıklamışlardır. Çiftin Violet Anne Affleck ve Seraphina Rose Elizabeth Affleck adında iki kızı ve Samuel Garner Affleck adında bir oğlu vardır.

Filmografi

2020 The Last Thing He Wanted
2020 The Way Back
2019 Triple Frontier
2019 Jay and Silent Bob Reboot (completed)
2017 Justice League: Adalet Birliği
2016 Suicide Squad: Gerçek Kötüler
2016 Hesaplaşma
2016 Gecenin Kanunu
2016 Batman v Superman: Adaletin Şafağı
2014 Kayıp Kız
2013 Büyük Kumar
2012 Operasyon: Argo
2012 Aşkın İzleri
2010 Hırsızlar Şehri
2010 Büyük Adamlar
2009 Extract
2009 Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar
2009 Devlet Oyunları
2007 Vanity Fair: Killers Kill, Dead Men Die (Video short)
2006 Smokin' Aces
2006 Şehrin Adamı
2006 Hollywoodland
2006 Clerks II
2004 Surviving Christmas
2004 Babasının Kızı
2003 Korkusuz
2003 Hesaplaşma
2003 Gigli
2002 The Third Wheel
2002 Jennifer Lopez: Jenny from the Block (Video short)
2002 En Büyük Korku
2002 Çarpışma
2001 Sessiz ve Derinden
2001 Pearl Harbor
2001 Babalar Takımı
2000 Soygun
2000 Joseph: Rüyalarin Kralı (Video - Seslendirme)
2000 Boiler Room
2000 Bir Şans Daha
1999 Fırtınalı Aşk
1999 Dogma
1999 200 Sigara
1998 Phantoms
1998 Aşık Shakespeare
1998 Armageddon
1997 Sonuna Kadar
1997 Can Dostum
1997 Amy'nin İzinde
1995 Mallrats
1995 Glory Daze
1993 Genç ve Heyecanlı
1992 Vampir Avcısı Buffy
1992 School Ties
1989 Düşler Tarlası
1981 The Dark End of the Street

Televizyon

2015 Jimmy Kimmel Live!
2009 Curb Your Enthusiasm
2001 Saturday Night Live
2000 SNL Fanatic (Kısa Film)
1994 Lifestories: Families in Crisis
1993 Almost Home
1993 Against the Grain
1991 Daddy (TV Filmi)
1988 The Second Voyage of the Mimi
1987 Hands of a Stranger (TV Filmi)
1986 ABC Afterschool Specials
1984 The Voyage of the Mimi

Yönetmen

2016 Gecenin Kanunu
2012 Operasyon: Argo
2010 Hırsızlar Şehri
2008 Gimme Shelter (Kısa Video)
2007 Kizimi kurtarin
1993 I Killed My Lesbian Wife (Kısa Film)

Yapımcı

2020 The Way Back
2017 Justice League: Adalet Birliği
2017 Bending the Arc (Belgesel)
2016 Gecenin Kanunu
2012 Operasyon: Argo
2009 Reporter (Belgesel)
2005 Feast
2003 The Battle of Shaker Heights
2002 Stolen Summer
2002 Speakeasy
2002 The Third Wheel
2001 Crossing Cords (Kısa Film)

Televizyon

2019 City on a Hill
2017 Incorporated
2016 The Runner
2015 Project Greenlight
2015 The Leisure Class (TV Filmi)
2014 More Time with Family (TV Filmi)
2003 All Grown Up (TV Filmi)
2002 Push, Nevada

Senaryo

2016 Gecenin Kanunu
2010 Hırsızlar Şehri
2007 Kızımı Kurtarın
1997 Can Dostum

Televizyon

2002 Push, Nevada

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Affleck Fotoğrafları

Ben Affleck Haberleri