Ben Cross

Ben Cross

Ben Cross
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.12.1947

Ölüm Tarihi: 18.08.2020

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Tam adı Harry Bernard Cross'tur. İrlandalı katolik bir ailede dünyaya geldi. Annesi temizlikçi, babası ise kapıcı ve hastabakıcıydı. Ben Cross Londra, Los Angeles, New York, Güney İspanya, Viyana ve en son Sofya, Bulgaristan da dahil olmak üzere birçok ülkede bulundu. İspanyolca, İtalyanca, Almanca ve Bulgarca dillerini akıcı konuşabilmektedir. Star Trek (2009), Ateş Arabaları (1981), İlk Şövalye (1995) ve Nietzsche Ağladığında (2007) gibi yapımlarla tanınmıştır. 18 Ağustos 2020 tarihinde Avusturya'nın Viyana kentinde kanser rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybetmiştir.

Filmografi

2023 Resilient 3D
2021 The Devil's Light
2021 Sevgilimden Son Mektup
2020 The Rest Is Ashes
2019 Wildlings
2019 Once There Was a War
2019 Jarhead: Dönüş Kanunu (Video)
2018 Reign of Judges: Title of Liberty - Concept Kısa Film (Kısa Film)
2018 Kasırgada Vurgun
2015 Lilly and the Magic Pearl
2013 Sıradan Bir Adam
2013 G-War - La Guerre des Géants
2010 The Guardian (Kısa Film)
2009 Star Trek
2008 War, Inc.
2008 Hero Wanted
2007 Rintintin
2007 Nietzsche Ağladığında
2007 La Mutante 4 (Video)
2006 Zombies
2006 Yenilmez 2 (Video)
2006 En territoire ennemi II (Video)
2005 The Mechanik
2004 Exorcist: The Beginning
2002 Elle et moi
2001 The Order
2001 La jeunesse des trois mousquetaires
1999 The Venice Project
1997 Türbülans
1997 Intrusion Alien
1997 Charmante promotion
1996 Le dernier voyage de Robert Rylands
1995 Possédée
1995 İlk Şövalye
1994 The Ascent
1994 Honey Sweet Love
1993 The Criminal Mind
1993 Sale temps pour un tueur
1992 Çıplak Ateh
1991 SAS - L'oeil de la veuve
1988 Paperhouse
1988 La boutique de l'orfèvre
1988 Günahkâr
1985 Yalan
1985 The Assisi Underground
1981 Ateş Arabaları
1977 Un pont trop loin
1977 Lifeline to Cathy (Kısa Film)
1972 The Reprieve (Kısa Film)

Televizyon

2023 Amanda Wakes Up
2019 Pandora
2018 12 Maymun
2015 Le Clan des Vikings (TV Filmi)
2015 Randy Cunningham: 9th Grade Ninja (Mini Dizi – Seslendirme)
2014 Banshee Origins
2014 Banshee
2013 Les Tortues Ninja (Seslendirme)
2012 Les Secrets de la forêt noire (TV Filmi)
2011 Tanker (TV Filmi)
2011 Kate & William: quand tout a commencé (TV Filmi)
2011 Hawthorne: infirmière en chef
2011 2020: Le jour de glace (Mini Dizi)
2010 Ben-Hur (Mini Dizi)
2009 Hellhounds (TV Filmi)
2008 Le secret du monde englouti (TV Filmi)
2007 Beowulf et la Colère des Dieux (TV Filmi)
2006 S.S. Doomtrooper (TV Filmi)
2006 Nuremberg, le procès des nazis (Mini Belgesel)
2006 Hannibal (TV Filmi)
2005 Icône (TV Filmi)
2004 Spartacus (Mini Dizi)
2003 The Red Phone: Checkmate (TV Filmi)
2003 Scotland Yard, crimes sur la Tamise
2002 The Red Phone: Manhunt (TV Filmi)
2000 The Potato Factory (Mini Dizi)
1998 La tour secrète (TV Filmi)
1997 Solomon (Mini Dizi)
1997 20,000 Leagues Under the Sea (TV Filmi)
1996 Poltergeist, les aventuriers du surnaturel
1995 The House That Mary Bought (TV Filmi)
1995 Hellfire (TV Filmi)
1993 Les audacieux (TV Filmi)
1993 Embrasse-moi vite! (TV Filmi)
1992 The Diamond Fleece (TV Filmi)
1992 Ray Bradbury présente
1992 Les contes de la crypte
1991 La malédiction de Collinwood
1991 La force de vaincre (TV Filmi)
1989 Pursuit (Mini Dizi)
1989 Pour l'amour d'une vampire (TV Filmi)
1988 Steal the Sky (TV Filmi)
1986 Les caprices du destin (TV Filmi)
1986 Alacakaranlık Kuşağı
1984 Mihracenin Gözdesi (Mini Dizi)
1983 What the Dickens! (TV Filmi)
1983 La Citadelle (Mini Dizi)
1982 Play for Today
1982 Le Survivant des glaces (TV Filmi)
1981 The Flame Trees of Thika (Mini Dizi)
1980 Profesyoneller
1979 Strangers
1979 ITV Playhouse
1974 Büyük Umutlar (TV Filmi)
1973 Wessex Tales (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Cross Fotoğrafları

Ben Cross Haberleri