Ben Cross

Ben Cross

Ben Cross
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.12.1947

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktör. 

En bilinen rolü Chariots of Fire filmindeki Harold Abrahams rolüdür.

İrlandalı katolik bir ailede dünyaya geldi. Annesi temizlikçi, babası ise kapıcı ve hastabakıcıydı. Ben Cross Londra, Los Angeles, New York, Güney İspanya, Viyana, ve en son Sofya, Bulgaristan da dahil olmak üzere tüm dünyada yaşadı. İspanyolca, İtalyanca ve Almanca dilleri ile tanıdık ve Bulgar eğitim kursuna kaydoldu.

Filmografi
A Bridge Too Far (1977)
Chariots of Fire (1981)
The Citadel (1983)
The Far Pavilions (1984)
L'Attenzione (1984)
The Assisi Underground (1985)
Paperhouse (1988)
Steal the Sky (1988)
The Unholy (1988)
The Jeweller's Shop (1988)
La Bottega dell'orefice (1989)
Nightlife (1989)
Twist of Fate (1989)
Eye of the Widow (1989)
Dark Shadows (Revivals) (1991)
Live Wire (1992)
The Criminal Mind (1993)
Cold Sweat (1993)
The Ascent (1994)
Temptress (1994)
Caro dolce amore (1994)
First Knight (1995)
El Último viaje de Robert Rylands (1996)
The Invader (1997)
20,000 Leagues Under the Sea (1997)
The Corporate Ladder (1997)
Turbulence (1997)
Solomon (1997)
The Venice Project (1999)
The Order (2001)
Young Blades (2001)
She Me and Her (2002)
Trial and Retribution 7 (2003)
Exorcist: The Beginning (2004)
The Mechanik (2005)
Wicked Little Things (2006)
Undisputed II: Last Man Standing (2006)
Finding Rin Tin Tin (2007)
When Nietzsche Wept (2007)
War, Inc. (2008)
Hero Wanted (2008)
Star Trek (2009)
William and Kate (2011) - TV film
Battle Tanker (2011) - DVD Film
A Common Man (2012)

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Cross Fotoğrafları

Ben Cross Haberleri

Portreler