Ben Kingsley

Ben Kingsley

Ben Kingsley
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 31.12.1943

Doğum Yeri: Scarborough, Yorkshire, İngiltere

Akademi ödüllü, Hint asıllı İngiliz oyuncu. Asıl adı Krishna Bhanji'dir.

Kingsley, Scarborough, Yorkshire'de doğmuştu ve Pendlebury'de büyüdü. Salford Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Daha sonra Lancashire'da şimdiki Ben Kingsley Tiyatrosu'na ev sahibi olan Pendleton Koleji'nden eğitim aldı. Babası Harji Bhanjisi Kenya asıllı Hint bir tıp doktoruydu, annesi Anna Lyna Mary kısmen Yahudi bir model ve aktristi.

Kingsley'in, dört çocuğu var. Thomas ve Jasmine Bhanji, aktris Angela Morant'la, Edmund ve Ferdinand Kingsley, tiyatro yöneticisi ve oyuncu Alison Sutcliffe'yle olan evliliklerinden oldu. Kısa bir süre önce Alman asıllı Alexandra Christmann ile boşandı. İngiltere Spelsbury'de yaşıyor.

Filmografi

2017 Osmanlı Subayı
2015 Orman Çocuğu
2015 Self
2013 A Common Man
2013 Iron Man 3
2013 A Birder's Guide to Everything
2013 Ender's Game
2012 The Dictator
2011 Hugo
2010 Prince of Persia: The Sands of Time
2009 Shutter Island
2009 Journey to Mecca
2008 Transsiberian
2007 The Last Legion
2007 War, Inc.
2006 The Sopranos
2006 Şanslı Slevin
2005 A Sound of Thunder
2005 Oliver Twist
2005 Mrs. Harris
2005 BloodRayne
2004 Thunderbirds
2004 Suspect Zero
2003 Sisler Evi
2002 Bir Çılgın Aşık
2002 Tuck Everlasting
2001 Anne Frank: The Whole Story
2001 Sexy Beast
2001 AI: Artificial Intelligence
2000 What Planet Are You From?
2000 Rules of Engagement
2000 Islam: Empire of Faith
1999 Alice in Wonderland (TV)
1999 The Confession
1997 The Assignment (TV)
1996 Twelfth Night
1995 Tehlikeli Tür
1995 Joseph
1994 Death and the Maiden
1993 Searching for Bobby Fischer
1993 Bir Günlük Başkan
1993 Schindler's List
1992 Sneakers
1991 Bugsy
1990 The 5th Monkey
1989 Murderers Among Us: The Simon Wiesenthal Story
1988 Pascali's Island
1988 Without a Clue
1988 Testimony - The Story of Shostakovich
1987 The Secret of the Sahara (TV)
1987 Maurice
1986 Turtle Diary
1985 Silas Marner: The Weaver of Raveloe
1985 Harem
1983 Betrayal
1982 Gandhi

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Kingsley Fotoğrafları

Ben Kingsley İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler