Ben Kingsley

Ben Kingsley

Ben Kingsley
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 31.12.1943

Doğum Yeri: Scarborough, Yorkshire, İngiltere

Hint asıllı İngiliz oyuncu. 

Asıl adı Krishna Pandit Bhanji'dir. Sir ünvanına sahiptir. Kingsley, Scarborough, Yorkshire'de doğdu ve Pendlebury'de büyüdü. Salford Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Daha sonra Lancashire'da şimdiki Ben Kingsley Tiyatrosu'na ev sahibi olan Pendleton Koleji'nden eğitim aldı. Babası Harji Bhanjisi Kenya asıllı Hint bir tıp doktoruydu, annesi Anna Lyna Mary kısmen Yahudi bir model ve aktristi.

Kingsley'in, dört çocuğu var. Thomas ve Jasmine Bhanji, aktris Angela Morant'la, Edmund ve Ferdinand Kingsley, tiyatro yöneticisi ve oyuncu Alison Sutcliffe'yle olan evliliklerinden oldu. Kısa bir süre önce Alman asıllı Alexandra Christmann ile boşandı. İngiltere Spelsbury'de yaşıyor.

Özellikle Schindler's List (1993), Twelfth Night (1996), Sexy Beast (2000), House of Sand and Fog (2003), Lucky Number Slevin (2006), Shutter Island (2010), Prince of Persia: The Sands of Time (2010), Hugo (2011), Iron Man 3 (2013), The Boxtrolls (2014) ve The Jungle Book (2016) filmlerinde başarıyla yer almıştır.

1982 yapımı Gandhi filminde oynadığı Mahatma Gandhi rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında birer Akademi ve BAFTA; bir de Altın Küre Ödülü kazandı. Yine aynı rolle Bir Filmde Yılın Yeni Yıldızı dalında da Altın Küre Ödülü kazanmıştır.

Filmografi

2018 A Doll's House
2018 Intrigo: Death of an Author
2018 Komplo
2018 Nomis
2018 Operation Finale
2018 The Red Sea Diving Resort
2017 The Ottoman Lieutenant
2017 Security
2017 War Machine
2017 An Ordinary Man
2016 The Jungle Book (Seslendirme)
2016 Collide
2015 Knight of Cups (Seslendirme)
2015 Life
2015 Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse (Seslendirme)
2015 Unity (Belgesel – Anlatıcı)
2015 Self/less
2015 The Walk
2014 Marvel One-Shot: All Hail the King (Kısa Film)
2014 The Boxtrolls (Seslendirme)
2014 Learning to Drive
2014 Stonehearst Asylum
2014 Exodus: Gods and Kings
2014 Night at the Museum: Secret of the Tomb
2014 Robot Overlords
2013 Iron Man 3
2013 Ender's Game
2013 A Common Man
2013 Walking with the Enemy
2013 The Physician
2013 A Birder's Guide to Everything
2012 The Dictator
2012 A Therapy (Kısa Film)
2011 Hugo
2011 The Desert of Forbidden Art (Anlatıcı)
2011 Beatles Stories (Belgesel)
2010 Shutter Island
2010 Teen Patti
2010 Prince of Persia: The Sands of Time
2009 Noah's Ark: The New Beginning (Anlatıcı)
2009 Journey to Mecca (Anlatıcı)
2008 Elegy
2008 War, Inc.
2008 The Love Guru
2008 The Wackness
2008 Transsiberian
2008 China's Stolen Children (Anlatıcı)
2008 Fifty Dead Men Walking
2007 You Kill Me
2007 The Last Legion
2007 The Ten Commandments (Anlatıcı)
2006 Lucky Number Slevin
2005 A Sound of Thunder
2005 Oliver Twist
2005 BloodRayne
2004 Thunderbirds
2004 Suspect Zero
2003 House of Sand and Fog
2002 The Triumph of Love
2002 Tuck Everlasting
2001 A.I. Artificial Intelligence (Seslendirme)
2000 Spooky House
2000 What Planet Are You From?
2000 Rules of Engagement
2000 Islam: Empire of Faith (Anlatıcı)
2000 Sexy Beast
1999 The Confession
1999 Parting Shots
1999 CNN Millennium (Anlatıcı)
1997 The Assignment
1997 Photographing Fairies
1996 Twelfth Night
1995 Moses
1995 Joseph
1995 Species
1994 Death and the Maiden
1993 Searching for Bobby Fischer
1993 Dave
1993 Schindler's List
1992 Sneakers
1992 Freddie as F.R.O.7 (Seslendirme)
1991 Bugsy
1991 Necessary Love
1990 The 5th Monkey
1990 A Violent Life
1989 Slipstream
1988 Pascali's Island
1988 Without a Clue
1988 Testimony — The Story of Shostakovich
1987 Maurice
1986 Turtle Diary
1985 Harem
1983 Betrayal
1982 Gandhi
1972 Fear Is the Key
Televizyon
2019 Our Lady, LTD
2018 Watership Down (Seslendirme)
2015 Tut
2014 Garfunkel & Oates
2006 The Sopranos
2005 Mrs. Harris (TV Filmi)
2001 Anne Frank: The Whole Story
1999 Alice in Wonderland (TV Filmi)
1998 The Tale of Sweeney Todd (TV Filmi)
1998 Crime and Punishment (TV Filmi)
1997 Weapons of Mass Distraction (TV Filmi)
1995 Joseph in Egypt (TV Filmi)
1995 Moses (TV Filmi)
1991 The War That Never Ends (TV Filmi)
1989 Murderers Among Us: The Simon Wiesenthal Story (TV Filmi)
1988 The Secret of the Sahara
1988 Lenin: The Train (TV Filmi)
1986 Stanley's Vision (TV Filmi)
1985 Silas Marner (TV Filmi)
1984 Camille (TV Filmi)
1984 Oxbridge Blues
1983 Kean (TV Filmi)
1982 The Merry Wives of Windsor
1978 BBC2 Playhouse
1977 Velvet Glove
1976 Dickens of London
1976 Crown Court
1975 The Love School
1974 Antony and Cleopatra (TV Filmi)
1973 The Adventurer
1973 Play for Today
1973 Full House
1973 Wessex Tales
1966 Pardon the Expression
1966 Orlando
1966 Coronation Street

Ödülleri

2015 En İyi Animasyon Seslendirme Ödülü, The Boxtrolls
2013 Gezegen Ödülü – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncuu Ödülü, Iron Man 3
2001 Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Sexy Beast
2001 Ekran Oyuncuları Birliği Ödülü – En iyi Erkek Oyuncu Performansı, Anne Frank: The Whole Story
1985 Grammy Ödülü – En İyi Film Müziği Sözü, The Words of Gandhi
1982 Academy Ödülü – En İyi Erkek Oyuncu, Gandhi
1982 BAFTA Ödülü – En İyi Erkek Oyuncu, Gandhi
1982 Golden Globe Ödülü – Bir Dram Filminde En İyi Erkek Oyuncu, Gandhi
1982 Golden Globe Ödülü – Bir Sinema Filminde Yılın Yeni Yıldızı - Gandhi

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Kingsley Fotoğrafları

Ben Kingsley Haberleri