Benjamin Sadler

Benjamin Sadler

Benjamin Sadler
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.2.1971

Doğum Yeri: Toronto, Kanada

Alam oyuncu. 

Alman grafik tasarımcısı ve İngiliz öğretmenin oğlu olarak Toronto, Ontario'da dünyaya geldi. Asıl adı Benjamin Klimaschewski'dir. Beş yaşına kadar Kanada'da yaşadı. 1976'da ailesi ile birlikte Almanya'ya taşındı. Londra Kraliyet Akademisi'nde okuduktan sonra meslek hayatına aktör olarak 1994 yılında Wolffs Revier ve SK-Babies gibi Alman gerilim filmlerinde rol alarak devam etti. 2001'de Maria-Grazia Cucinotta ve Danny Quinn'in yanısıra Alman-İtalyan filmi Maria Magdalena'da Vaftizci Yahya rolündeydi.

2006'da Dresden filminde bir doktor rolünü canlandırdı. 2007 yılında Bambi Ödülü alan bir filmde Talidomid kurbanı engelli kızı olan bir avukat rolünde göründü. Bir röportajda, filmin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu açıkladı ve Talidomid kurbanları için daha fazla mali tazminatı için Alman Parlamentosu'na çağrıda bulundu.

Filmografi

2015 One Breath
2013 Passion
2012 The German Friend
2012 Anleitung zum Unglücklichsein
2011 Wer wenn nicht wir
2010 Liebe deinen Feind
2009 Krupp – Eine deutsche Familie
2008 Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen
2008 Impact
2007 Krieg und Frieden
2007 Sehnsucht nach Liebe
2007 Contergan
2006 Dresden
2004 Italiener und andere Süßigkeiten
2003 Augustus – Mein Vater der Kaiser
2003 Auftrag Schutzengel
2003 Nur Anfänger heiraten
2002 Die Bibel – Die Apokalypse
2002 Spuk am Tor der Zeit
2001 Maria Magdalena
2001 Antonia - Zwischen Liebe und Macht
2001 Jonathans Liebe
2000 Spuk im Reich der Schatten
1998 Spuk aus der Gruft

Televizyon

2014 Das Lächeln der Frauen (TV Filmi)
2013 Pinocchio
2013 Der Tote im Eis (TV Filmi)
2013 Anna Karénine (TV Filmi)
2013 Das Jerusalem-Syndrom (TV Filmi)
2013 Killing All the Flies (TV Filmi)
2012 Rommel (TV Filmi)
2012 München 72 - Das Attentat (TV Filmi)
2012 Tatort – Wegwerfmädchen
2012 Tatort – Das goldene Band
2011 Das Mädchen auf dem Meeresgrund (TV Filmi)
2011 Rosa Roth
2011 Tatort – Mord in der ersten Liga
2011 Tatort – Schwarze Tiger, weiße Löwen
2010 Mörderischer Besuch (TV Filmi)
2010 Paura d'amare

Görev Aldığı Yapımlar

Benjamin Sadler Fotoğrafları

Portreler


Vizyondakiler