Bérénice Bejo

Bérénice Bejo

Bérénice Bejo
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.7.1976

Arjantin asıllı Fransız oyuncu. 2001 yapımı Şövalye'deki Christiana ve Artist'teki Peppy Miller rolüyle tanınmıştır.

Bejo, Artist filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş, En İyi Kadın Oyuncu César Ödülü'nü ise almaya hak kazanmıştır.

Filmografi

2017 Three Peaks
2017 Redoubtable
2017 Joy
2016 The Childhood of a Leader
2016 After Love
2016 Eternity
2016 Sweet Dreams
2014 The Search
2014 Le Dernier Diamant
2013 The Past
2013 Au bonheur des ogres
2012 Aujourd'hui (Kısa Film)
2012 Brave (Seslendirme)
2012 Populaire
2011 The Artist
2010 Love Me Baby (Kısa Film)
2010 La Traque
2009 La pomme d'Adam (Kısa Film)
2008 Le courrier du parc (Kısa Film)
2008 Modern Love
2008 Bouquet final
2007 Un homme peut en cacher un autre (Kısa Film)
2007 La maison
2007 13 m²
2006 OSS 117: Cairo, Nest of Spies
2005 Cavalcade
2004 Ciao bambino (Kısa Film)
2004 Sans douleur (Kısa Film)
2004 Le grand rôle
2003 Jeux de plage (Kısa Film)
2003 Dans le rouge du couchant
2003 Dissonances
2003 Sem Ela
2002 Une petite fée (Kısa Film)
2002 24 Hours in the Life of a Woman
2002 Comme un avion
2001 A Knight's Tale
2000 Most Promising Young Actress
2000 La Captive
2000 Passionnément
1996 Les soeurs Hamlet
1993 Pain perdu (Kısa Film)

Televizyon

2014 Frères d'armes
2008 Sa raison d'être
2006 Nuages
2002 Vertiges
2000 Sauvetage
2000 Les redoutables
1999 Sapajou contre Sapajou
1997 Un et un font six
1997 Julie Lescaut
1997 Le juge est une femme
1996 L'@mour est à réinventer
1996 Histoires d'hommes

Tiyatro

2016 Tout ce que vous voulez
1999 The Threepenny Opera

Ödülleri

2013 Cannes Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, The Past
2011 En İyi Kadın Oyuncu için César Ödülü, Artist
2011 Capri Aktris Ödülü, Artist
2011 Hollywood Film Festivali Spotlight Ödülü, Artist
2011 Phoenix Film Critics Society En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Artist
2011 Santa Barbara Uluslararası Film Festivali, Artist
2011 St.En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu için Louis Gateway Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü, Artist 
2011 Kadın Film Eleştirmenleri Cicle Ödülü - En İyi Çift (Jean Dujardin ile birlikte), Artist


Görev Aldığı Yapımlar

Bérénice Bejo Fotoğrafları

Bérénice Bejo İle İlgili Haberler