Bican Günalan

Bican Günalan

Bican Günalan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1964

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Bir Demet Tiyatro'da oynadığı Fadıl Fıdıllıoğlu karakteriyle tanınır.

1980 yılında İstanbul Akademik Sanat Topluluğu ile sanat hayatına başladı. ABC Gençlik Tiyatrosu, Nöbetçi Tiyatro, Ortaoyuncular ve BKM'nde çalıştı. BKM'de, Otogarara ve Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü oyunlarında yer aldı. Sinema ve dizi filmlerde rol alıyor.


Rol Aldığı Bazı Oyunlar: 
Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı
Soyut Padişah
40ambar Gece Tiyatrosu
Bana Bir Şeyhler Oluyor
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü
Oto Gargara
Seyircili Seyir Defteri
İstanbul'u Satıyorum

Filmografisi:
Bizim Okul - 2013-
Akasya Durağı - 2012-
Şen Yuva - 2010-
Eyyvah Eyvah - 2010-
Organize İşler - 2005-
Ölümsüz Aşk - 2003-
Vizontele Tuuba - 2003-
Güneş Yanıkları - 2000-
Vizontele - 2000-
Bir Demet Tiyatro - 1997-
Süper Baba - 1993-
Varsayalım İsmail - 1991-
Selamsız Bandosu - 1987-

Görev Aldığı Yapımlar

Bican Günalan Fotoğrafları

Bican Günalan Haberleri

Portreler