Bilge Şen

Bilge Şen

Bilge Şen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1945

Doğum Yeri: İzmir, TÜRKİYE

Türk tiyatro oyuncusu.

1945 yılında İzmir'de doğdu. 1963 yılında Devlet konservatuvarı tiyatro bölümünü bitirdi. Aynı yıl, Arena Tiyatrosu'nda başladığı oyunculuğunu Gen-ar, Ulvi Uraz, Devekuşu Kabare, Dostlar, Gülriz Sururi - Engin Cezzar vb. topluluklarda sürdürdü. 1979'da Devlet Tiyatrosu'na girdi. Önce Ankara'da, sonra İstanbul'da sahneye çıktı.

'Gölge Ustası'ndaki rolüyle 1982 yılında Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı. Çağan Irmak'ın Kabuslar Evi serisinde emlakçı rolünü üstlendi. Ayrıca Harry Potter ve Felsefe Taşı filminde Türkçe seslendirme yapmıştır.

Rol Aldığı Oyunlar

  • Mutlu Yıllar: Beşiktaş Prodüksiyon Tiyatrosu
  • Bir Çöküşün Güldürüsü: Tiyatro Pera
  • Ay Işığında Şamata: İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • Sersem Kocanın Kurnaz Karısı: İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • Abdülcanbaz: İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • Cimri: İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • İstanbul Efendisi: İstanbul Devlet Tiyatrosu
  • Yanlış Yanlış Üstüne
  • Gölge Ustası
  • Buzlar Çözülmeden
  • Morfin
  • Yasak Elma
  • Hair
  • Paydos
  • Kaneviçe
  • Katır Tırnağı
  • Durdurun Dünyayı İnecek Var
  • Rosenbergler Ölmemeli: Dostlar Tiyatrosu
  • Biz Bize Benzeriz
  • Dün Bugün Yarın
  • Bu Şehri İstanbul ki
  • Vatan Kurtaran Şaban: Deve Kuşu Kabare
  • Aşk Zinciri
  • Daktilolar
  • Kunduz Kürk
  • Büyük Kulak
  • İki Efendinin Uşağı

Filmografi

2000'ler

  • Alayına İsyan Oyuncu - Fadik Nine, 2009
  • Aile Reisi - Fevriye, 2009
  • Eşref Saati - Şadiye, 2007
  • Tutsak - 2007
  • Son Tercih - Münevver, 2007
  • Senden Başka - Sevgi, 2007
  • Kabuslar Evi serisi - Emlakçı Sema, 2006
  • Seni Çok Özledim, 2005
  • Babam ve Oğlum - Fatma, 2005
  • Çınaraltı : Mehpare Bahtiyar, 2003
  • Bizim Konak - 2003
  • Bana Abi De - Nurten, 2002
  • Rus Gelin - 2002
  • Delikanlı - Tülay, 2000
  • Adada Bir Sonbahar - Belgin, 2000

1990'lar

  • Hastane - Şükriye Baharbahçe, 1993

1980'ler

  • Yangın, 1984

1970'ler

  • Cevriyem, 1978
  • Baraj, 1977
  • Kara Leke, 1970

1960'lar

  • Bitmeyen Yol, 1965

Görev Aldığı Yapımlar

Bilge Şen Haberleri